Pretraga

[VIDEO] Kako napraviti dobru prezentaciju u PowerPointu? Ovo su osnovna pravila kojih se morate držati

A- A+

Ako vam izrada prezentacije stvara grč u želucu, ne brinite. Donosimo tri jednostavna savjeta za izradu bolje prezentacije u PowerPointu. Sve smo potkrijepili i prigodnim videom kojeg možete pronaći na našem Instagramu i TikToku.

@srednja_hr Imate li vi koji koristan savjet, a da ga nismo spomenuli? Pišite u komentare, a više o trikovima za prezentacije, završne radove, seminare i eseje pronađite na linku u opisu profila 👆🏻 #srednjahr #prezentacija #powerpoint #preza #savjet #word #skola #seminar #esej #ucenici #nastava #osnovna #osnovnaskola #srednja #srednjaskola #fyp #foryou #foryoupage ♬ R & B Beat(876604) – Until You Laugh

Bilo da ste učenik ili student, zasigurno ste se već nekolicinu puta susreli s izradom prezentacije u PowerPointu. Nekima je taj proces lagan i zabavan, dok drugima stvara grč u želucu. U svakom slučaju – što se mora, mora se. 

Kako bi vam to olakšali, donosimo vam tri savjeta za izradu bolje prezentacije u PowerPointu.

1. Pravilo 666

Za preglednije prezentacije, preporučujemo da koristite ‘pravilo 666’. Riječ je, naime, o pravilu prema kojem morate imati maksimalno šest natuknica po slajdu, a svaka natuknica ne smije imati više od šest riječi. Uz to, pripazite i da ne bude više od šest slajdova za redom na kojima je isključivo tekst. ‘Razbijte’ monotoniju nekom fotografijom.

2. Korištenje fotografija

Kad smo već kod fotografija, drugi savjet je da ih koristite, ali bez pretjerivanja. Drugim riječima, izbjegavajte da vam fotografije ‘prenatrpavaju’ slajdove te pronađite dobar balans uz tekst. Važno je i da su one pozicionirane u smjeru čitanja – ako je tekst lijevo, fotografija mora biti desno i obrnuto.

Izdvojeni članak
laptop

Numeriranje od treće stranice u Wordu kroz šest koraka

3. Kontrast boja

Šareno je zabavno, ali ne i za prezentacije. Naš treći savjet je da pripazite na kontrast boja. Na primjer, ako u vašoj prezentaciji koristite tamno ljubičastu ili crvenu pozadinu, ne stavljajte crni tekst, jer ga ljudi u zadnjoj klupi ili na kraju predavaonice neće moći vidjeti. Dakle, svijetli tekst koristite na tamnoj pozadini i obrnuto.