Pretraga

Video: Na nizozemskom X Factoru pobijedio 18-godišnji Bosanac

A- A+

Na popularnom glazbenom natjecanju X Factor u Nizozemskoj, pobjedu je odnio 18-godišnji Haris Alagić, podrijetlom iz Bosne i Hercegovine. Svojim glasom i muzikalnošću od početka se nametnuo kao jedan od favorita, a pobjedu je na kraju odnio s 64 posto glasova. U finalu je izveo pjesmu ‘Skinny love’ za koje je dobio velike ovacije žirija i publike. Već neko vrijeme nastupa po klubovima u Eindhovenu gdje živi, tako da će mu ugovor za snimanje albuma koje je dobio kao nagradu, jako pomoći u daljnjem napretku u karijeri.

Foto: ANP

Haris Alagić (18) mladi je glazbenik bosanskohercegovačkog podrijetla, koji je pobijedio je u nizozemskoj verziji vrlo popularnog talent-showa X Factor. Od početnih emisija oduševio je žiri svojim pjevanjem uz pratnju gitare, čime se svrstao u krug favorita. Izvedbom pjesme ‘Skinny Love’ zavrijedio je naklon žirija, te ovacije publike. Kao nagradu je osvojio automobil te ugovor za snimanje albuma.

Izdvojeni članak

Video: Mladi Haris Alagić (17) iz Bosne oduševio žiri nizozemskog X Factora

Haris inače već neko vrijeme nastupa po klubovima u Eindhovenu, gdje su mu roditelji izbjegli 1992. godine iz Prijedora, a glazbeni talent prema njegovim riječima naslijedio je od djeda, koji se bavio folk glazbom, prenosi klix.ba.

Pjesmu ‘Skinny love’ koju je Haris izvodio u finalu, otpjevao je prvi put u početnoj fazi natjecanja te si je upravo njome priskrbio naklonost žirija i publike o čemu smo već pisali. Sinoć mu je ta pjesma donijela uvjerljivu pobjedu s ukupno 64 posto glasova te vrijedne nagrade, uključujući snimanje albuma, koje će svakako otvoriti mladom Harisu put u svijet glazbe, kojom se amaterski bavi već sedam godina.