Pretraga

[VIDEO] Poznati hrvatski bend snimio pjesmu posvećenu srednjoškolki preminuloj u potresu

A- A+

Prije godinu dana u 6 sati i 24 minute Zagreb i šire zagrebačko područje pogodio je snažan potres magnitude 5,5, a nakon kojeg su uslijedili brojni naknadni potresi. Žrtva tog potresa 15-godišnja je srednjoškolka Anamarija, a njoj u čast poznati bend Gazde snimio je pjesmu ‘Anamarija’, u čijem spotu sudjeluju i Anamarijine školske prijateljice.

U spotu za pjesmu ‘Anamarija’ sudjelovale su i njene školske prijateljice|screenshot: YouTube

Jedina žrtva potresa koji je prije godinu dana pogodio Zagreb 15-godišnja je djevojka Anamarija, učenica Nadbiskupske klasične gimnazije. Njeni školski prijatelji i nastavnici opisuju je kao spretnu, pametnu i veselu djevojčicu koja je stalno pjevala i plesala.

Svirala je i tamburu u orkestru, a kako su nakon njene tragične smrti pisali iz osnovne škole koju je Anamarija pohađala, ‘njezina upečatljiva radosna i živahna energija ostat će zauvijek u mislima njezinih prijatelja iz razreda koji su je jako voljeli i često spominjali i nakon odlaska’.

Poznati hrvatski bend Gazde na obljetnicu Anamarijine smrti objavio je spot i pjesmu posvećenu upravo preminuloj srednjoškolki.

– Ova posebna pjesma posvećena je petnaestogodišnjoj djevojčici Anamariji, jedinoj tragično preminuloj od posljedica zagrebačkog potresa koji je pogodio Zagreb na prvi dan proljeća 22. ožujka 2020. ujutro u 06:22 s epicentrom u Markuševcu, podsljemenskom naselju u kojem žive svi članovi Gazda. Pjesma je nastala u danima nakon potresa a Gazde ju objavljuju na njegovu prvu godišnjicu. Spot je snimljen na autentičnim zagrebačkim lokacijama uz sudjelovanje učenica Nadbiskupske klasične gimnazije iz Zagreba, Anamarijinih prijateljica, koje su za snimanje po svojoj želji napravile frizure kakvu je Anamarija uvijek imala u školi… Nažalost, prema istinitom događaju. Nije zaboravljena, stoji u opisu ovog glazbenog uratka.

Pjesmu Anamarija i spot u čijoj su izradi sudjelovale njene prijateljice možete čuti i vidjeti u nastavku.