Pretraga

Učenica stradala u potresu ove bi godine bila maturantica: Vršnjaci joj odali počast na poseban način

A- A+

Prošlo je već tri godine od potresa koji je pogodio Zagreb, a on je odnio i jedan mladi život. Tog je dana od ozljeda zadobivenih u urušavanju doma stradala 15-godišnja Anamarija Carević, učenica Nadbiskupske klasične gimnazije u Zagrebu. Njeni vršnjaci, maturantska zajednica sa Šalate, čiji bi Anamarija bila član ove godine, odali su joj počast posjetivši grob i zapalivši 15 lampiona, u spomen na njenih 15 godina života. Održana je i misa zadušnica.

Anamarija Carević stradala je u potresu u Zagrebu 2020.

Anamarija Carević stradala je u potresu u Zagrebu 2020. godine|foto: Zaklada ‘Anamarija Carević’, unsplash

‘Draga naša Anamarija, nastavi i dalje plesati i uveseljavati neka nova prostranstva’ – tužna je poruka koju je Osnovna škola Otok sredinom ožujka objavila na svojim web stranicama. Bila je upućena njihovoj bivšoj učenici, Anamariji Carević, 15- godišnjoj djevojci koja je preminula u zagrebačkom potresu 22. ožujka 2020. Jedina je žrtva tog potresa, na nju su se uručili dijelovi zgrade dok je spavala.

U tom trenutku Anamarija bila je učenica prvog razreda Nadbiskupske klasične gimnazije s pravom javnosti na zagrebačkoj Šalati. Danas bi bila maturantica, dio maturantske zajednice Šalate, čiji su joj članovi ovog četvrtka odali počast. Kako je objavila Zagrebačka nadbiskupija, maturanti su se sa svojim razrednicima i ravnateljicom Ljubom Duvnjak jutros vlakom uputili u zagrebačko naselje Sveta kako bi na Anamarijinom grobu molitvom i paljenjem 15 lampiona, u spomen na njenih 15 godina života, odali počast prerano izgubljenom mladom životu.

Izdvojeni članak

Od preminule gimnazijalke iz Zagreba oprostile se škole: ‘Nastavi i dalje plesati i uveseljavati neka nova prostranstva’

Nakon molitve i obreda blagoslova groba pokojne učenice NKG-a uslijedila je misa zadušnica u crkvi sv. Klare u istoimenom zagrebačkom naselju predslavio Ivan Lukić, ravnatelj Nadbiskupijskog pastoralnog instituta u Zagrebu i novi predsjednik školskog odbora Gimnazije.

– Danas ste učinili nešto lijepo za bližnje, danas ste bili blizu i zajedno u molitvi za Anamariju; danas ste učinili dobro za sebe i za druge; danas ste uljepšali svijet. Mnogo toga dobroga činimo jedni za druge; mnogo toga dobroga roditelji učine za djecu, prijatelj za prijatelja itd.; ovakva nas iskustva odgajaju, ovakva nam iskustva pomažu da vjerujemo u dobro! Nemojmo živjeti od priče, zaživimo u svome životu svu ljepotu koju redovito riječima opisujemo! Zaživimo ljepotu koju često puta sanjamo kao neostvarenu! Zaživimo u svojoj životnoj stvarnosti one osjećaje koje nosimo u srcu!, poručio je, među ostalim, velečasni Lukić učenicima.

U Crkvi Bezgrješnog Srca Marijina večeras se u 20 sati održava i svečani koncert za Anamariju.

Anamarija Carević stradala je u potresu u Zagrebu 2020.
Share via
Copy link
Powered by Social Snap