Pretraga

[VIDEO] Profesor fizike razvalio sjajnim nastupom na humanitarnom koncertu zagrebačkih srednjoškolaca velikog srca

A- A+

Učenici Klasične gimnazije iz Zagreba u utorak navečer okupili su se u Močvari na humanitarnom koncertu s plemenitim ciljem – od ulaznica prikupiti novac i pomoći svojim razrednim prijateljima koji nisu u mogućnosti sami platiti maturalno putovanje u Grčku. Dobro popunjena Močvara, odlična atmosfera, brojni učenici, profesori, ali i roditelji, zajedničkim su snagama, uz dobru zabavu, prikupili 8.000 kuna koje idu u učenički fond za potrebe organizacije maturalca. Za oko nam je posebno zapeo sjajan nastup profesora fizike Gorana Božića uz srednjoškolski bend Aldelfi.

Humanitarni koncert Klasične gimnazije | Foto: Dora Kršul, srednja.hr

U utorak navečer učenici zagrebačke Klasične gimnazije u Močvari su organizirali humanitarni koncert ‘Rock Out u Močvari’, s ciljem prikupljanja financijskih sredstava za svoje razredne prijatelje koji si ne mogu priuštiti odlazak na maturalac u Grčku. Novac se skupljao od ulaznica po cijeni od 20 kuna, a nije bila rijetkost da su posjetitelji kupovali i po nekoliko ulaznica.

Izdvojeni članak
ljudi sjede oko vatre na plaži

Zagrebački gimnazijalci ne žele na maturalac bez svojih kolega pa odlučili prikupiti novac za one koji si ga ne mogu priuštiti

Učenici, profesori i roditelji zajedno su pohodili ovaj hvalevrijedan događaj pa je Močvara bila sjajno popunjena. Nije izostala ni izvrsna atmosfera, a nastupili su AldelfiHipnoPeglica i Komandos
te Cojones.

Koncert u Močvari organizirali su Josipa Cirkveni i Ian Grgić, učenici 3.E i 3.F razreda iz Klasične.

– Pet do šest učenika nema novčanih sredstava za cjelokupan iznos za maturalac i za njih skupljamo novac. Nekima od njih nedostaje barem dvije-tri tisuće kuna za pokrivanje cijelog iznosa putovanja, rekla nam je Josipa. Do kraja večeri, učenici su skupili 8.000 kuna i cjelokupan iznos ide u učenički fond za potrebe organizacije maturalca.

Za oko nam je posebno zapeo nastup srednjoškolske grupe Aldelfi, pojačan vokalom profesora fizike Gorana Božića. Zajedno su izveli pjesmu ‘Makedonija’ Dade Topića i grupe Time i – razvalili. Nastup pogledajte u našem videu:

Profesor i Aldelfi pobrali su ovacije publike, a čini se kako profesoru Božiću ovo nije bio prvi nastup ovakve vrste.

– To je naš profesor iz škole, Goran Božić, predaje fiziku i voli pjevati. Uvijek pjeva na našim koncertima i sad je odlučio isto pjevati, pojasnila nam je organizatorica Josipa.

Osim dobre zabave i glazbe, svakako treba pohvaliti plemenitu inicijativu učenika Klasične gimnazije, koji nisu htjeli na maturalac bez svojih kolega. Ne sumnjamo kako će klasičari, uz dobru glazbu i zabavu, svi zajedno uživati na svom maturalnom putovanju.