Pretraga

YouTube uvodi naplatu na video sadržaje!

A- A+


Izdvojeni članak

YouTube otkrio prevaru oko brojeva pogleda glazbenih spotova

Uskoro bi moglo početi sasvim novo razdoblje u gledanju online videa. Naime YouTube je odlučio na proljeće početi naplaćivati gledanje određenih kanala. Iako kreću sa svega 25 probnih kanala koji će koštati od jednog do pet dolara, ne znači da će se uprava zadovoljiti samo s time i da neće uvesti preplatu i na druge kanale.

YouTube je od ove godine odlučio uvesti naplatu na određene kanale. Navodno će određeni video kanali koštati korisnike od jednog do pet dolara mjesečno, a naplaćivat će se i dodatni sadržaji poput nastupa koji idu uživo ili financijskih emisija.

Izdvojeni članak

Deset najbizarnijih YouTube videa

Od jednog do pet dolara mjesečno

Iz središnjice YouTubea već su javili producentima da predlože upravi nekoliko kanala koji bi se počeli naplaćivati korisnicima. Kako doznaje AdAge, cijene bi se kretale u rasponu od jednog do pet dolara mjesečno.

– Naš stav je da razni sadržaji traže i razne modele naplate. Mislimo da postoji mnogo autora na YouTubeu koji bi imali više koristi od pretplate, pa razmatramo i to, kazali su iz uprave ove tvrtke.

Naime, još nije poznato koji su to video kanali čiji bi se sadržaj naplaćivao, no navodno se radi o onim kanalima koji privlače najveći broj gledatelja.

Sve će početi na proljeće

Naplata kanala trebala bi početi na proljeće i to 25 odabranih kanala koje će korisnici moći gledati samo ako izdvoje nekoliko dolara.

YouTube je sugerirao svojim partnerima da pripaze kako će njihova publika reagirati.

Mnogi proizvođači video sadržaja su godinama skupljali svoje besplatne pretplatnike i pitanje je mogu li i dalje proizvoditi sadržaj koji je vrijedan plaćanja pretplate.