Pretraga

Zašto je važno izaći na EU izbore i glasati za budućnost kakvu želimo?

A- A+

Europska unija (EU) je osnovana nakon Drugog svjetskog rata, prvenstveno s ciljem poticanja bližih veza među europskim nacijama te kako bi se spriječili budući sukobi i promicali zajednički interesi. Ona nije samo gospodarski savez, već simbol mira, stabilnosti i napretka među 27 europskih država. Upravo zato važno je 9. lipnja izaći na Europske izbore i utjecati na stvaranje zajedničke budućnosti.

europski parlament

Foto: Canva

Izgradnja zajedničke budućnosti temelji se na demokraciji, ljudskim pravima i jednakosti, ključnim vrijednostima EU koje osiguravaju stabilnost i prosperitet unutar njenih granica. Međutim, demokracija je danas sve više stavljena na kušnju, kako u Europi tako i diljem svijeta. Upravo zato, važno je da svaki pojedinac preuzme odgovornost za sudjelovanje u demokratskom procesu kako bi je očuvao i izađe na izbore za Europski parlament.

Europski parlament nije samo mjesto donošenja odluka, on je središte demokracije koje oblikuje našu zajedničku budućnost. Važnost izlaska na izbore u tom procesu je ključna jer utječe na odluke na razini EU-a, koje direktno utječu na naše živote.

Europski izbori 2024. tako nam pružaju priliku da zajedno oblikujemo budućnost Europe, stoga, pridružite se zajednici zajednoza.eu i saznajte više o predizbornim aktivnostima. Svaki glas je važan jer zajedno gradimo povijest. Sada je vrijeme da se uključite i sudjelujete u oblikovanju bolje budućnosti za sve nas.

Ako si mlada osoba koja želi znati više o institucijama EU i izborima koji nam dolaze, pridruži se edukativnim radionicama za mlade birače u organizaciji CROSOL-a (Platforma za međunarodnu građansku solidarnost Hrvatske), koje će se održati u:

Registracija za sudjelovanje u radionicama je obavezna.


Ovaj tekst financiran je od strane Europske unije i Ureda za udruge Vlade Republike Hrvatske, i ne odražava nužno stajalište Europske unije i Vlade Republike Hrvatske. Skeniraj kod i registriraj se!