Pretraga

Zbog moždanog udara bivša učenica njihove škole mora na operaciju pa su gimnazijalci iz XVI. pronašli način kako joj pomoći

A- A+

Posljednjih sedam godina XVI. gimnazija Zagreb organizira humanitarni koncert. Tako će biti i ove – zahvaljujući maturantici Karli Zadro, 21. ožujka svi će se moći zabaviti u klubu Katran i pritom pomoći djevojci i bivšoj učenici te škole kojoj je pomoć itekako potrebna.

foto: Ivan Božić|srednja.hr

Ljubitelji dobre zabave i glazbe 21. ožujka moći će uživati u Katranu gdje nastupaju Kojoti,
Izvođači i The neighbours, a uz to i pomoći nekome. Naime, ovaj koncert humanitarnog je karaktera, a prikupljena sredstva odlaze bivšoj učenici XVI. gimnazije koja je pretrpjela moždani udar i zbog posljedica mora na operaciju.

Izdvojeni članak
foto: Maja Sladović

[Fotogalerija] Na tulumu XVI. svi su bili u Element(al)u

– Djevojka kojoj su namijenjena sredstva pati od posljedica moždanog udara, liječenje je vrlo skupo stoga smo odlučili dio sredstava namijeniti njoj, kaže nam Karla Zadro.

Karla je maturantica XVI. gimnazije i u upravo je ona organizatorica ovoga koncerta, kao i brojnih drugih manifestacija koje se u toj školi odvijaju.

– Kako u školi stalno nešto organiziram – maturalna večera, razmjena učenika, božićni sajam – tako je došao na red i na organizaciju humanitarnog koncerta. Veliku pomoć imam od strane profesora Marka Glavića koji svake godine pomaže oko realizacije ovog događaja. Kako već imam iskustva i potrebnu snalažljivost, odlučila sam organizirati i koncert jer imam volje i želje pomoći i volim to raditi tako da stvarno uživam u tome, kaže nam Karla.

Izdvojeni članak

Odgovorna akcija maturanata XVI. gimnazije: ‘Meni ne šteti, a nekome može spasiti život’

Dodaje kako će ostatak novca otići u Fond solidarnosti XVI. gimnazije, za učenike slabijeg imovinskog stanja.

– Ulaz je 25 kuna što je sasvim super cijena za količinu zabave i dobre glazbe koju će biti moguće čuti te uz to što se zabavlja, pomaže se onima kojima je to potrebno na čemu i je naglasak ovog koncerta. Atmosfera i odaziv dosad su uvijek nadmašili očekivanja i vjerujem da će tako biti i ove godine. Interes je već sad stvarno velik tako da očekujemo uspješan ishod koncerta, zaključuje Karla.

Njene riječi o izvrsnoj atmosferi možemo potvrditi, jer smo se na humanitarnom koncertu XVI. prošle godine i sami zabavljali i genijalno proveli. Fotogaleriju s koncerta 2017. možete pogledati na ovoj poveznici. Sve novosti oko koncerta možete pratiti na ovom linku.

Zbog moždanog udara bivša učenica njihove škole mora na operaciju pa su gimnazijalci iz XVI. pronašli način kako joj pomoći
Share via
Copy link
Powered by Social Snap