Pretraga

Zbog moždanog udara bivša učenica njihove škole mora na operaciju pa su gimnazijalci iz XVI. pronašli način kako joj pomoći

A- A+

Posljednjih sedam godina XVI. gimnazija Zagreb organizira humanitarni koncert. Tako će biti i ove – zahvaljujući maturantici Karli Zadro, 21. ožujka svi će se moći zabaviti u klubu Katran i pritom pomoći djevojci i bivšoj učenici te škole kojoj je pomoć itekako potrebna.

foto: Ivan Božić|srednja.hr

Ljubitelji dobre zabave i glazbe 21. ožujka moći će uživati u Katranu gdje nastupaju Kojoti,
Izvođači i The neighbours, a uz to i pomoći nekome. Naime, ovaj koncert humanitarnog je karaktera, a prikupljena sredstva odlaze bivšoj učenici XVI. gimnazije koja je pretrpjela moždani udar i zbog posljedica mora na operaciju.

Izdvojeni članak
foto: Maja Sladović

[Fotogalerija] Na tulumu XVI. svi su bili u Element(al)u

– Djevojka kojoj su namijenjena sredstva pati od posljedica moždanog udara, liječenje je vrlo skupo stoga smo odlučili dio sredstava namijeniti njoj, kaže nam Karla Zadro.

Karla je maturantica XVI. gimnazije i u upravo je ona organizatorica ovoga koncerta, kao i brojnih drugih manifestacija koje se u toj školi odvijaju.

– Kako u školi stalno nešto organiziram – maturalna večera, razmjena učenika, božićni sajam – tako je došao na red i na organizaciju humanitarnog koncerta. Veliku pomoć imam od strane profesora Marka Glavića koji svake godine pomaže oko realizacije ovog događaja. Kako već imam iskustva i potrebnu snalažljivost, odlučila sam organizirati i koncert jer imam volje i želje pomoći i volim to raditi tako da stvarno uživam u tome, kaže nam Karla.

Izdvojeni članak

Odgovorna akcija maturanata XVI. gimnazije: ‘Meni ne šteti, a nekome može spasiti život’

Dodaje kako će ostatak novca otići u Fond solidarnosti XVI. gimnazije, za učenike slabijeg imovinskog stanja.

– Ulaz je 25 kuna što je sasvim super cijena za količinu zabave i dobre glazbe koju će biti moguće čuti te uz to što se zabavlja, pomaže se onima kojima je to potrebno na čemu i je naglasak ovog koncerta. Atmosfera i odaziv dosad su uvijek nadmašili očekivanja i vjerujem da će tako biti i ove godine. Interes je već sad stvarno velik tako da očekujemo uspješan ishod koncerta, zaključuje Karla.

Njene riječi o izvrsnoj atmosferi možemo potvrditi, jer smo se na humanitarnom koncertu XVI. prošle godine i sami zabavljali i genijalno proveli. Fotogaleriju s koncerta 2017. možete pogledati na ovoj poveznici. Sve novosti oko koncerta možete pratiti na ovom linku.