Pretraga

Besplatna pomoć u Savjetovalištu ‘Luka Ritz’

A- A+

Savjetovalište ‘Luka Ritz‘ možete posjetiti u slučajevima maloljetničkog nasilja, problema u ponašanju ili poteškoća prilikom uklapanja u odgojno obrazovni sustav. Nalazi se u Zagrebu na adresi Fabkovićeva 1/3, gdje stručna osoba nudi besplatnu savjetodavnu pomoć.  U nastavku vam donosimo vrste savjetovanja i njihov raspored.

Nakon tragične smrti mladog Luke Ritza, njegovi roditelji su osnovali savjetovalište koje nosi Lukino ime. Danas je Savjetovalište ‘Luka Ritzmjesto gdje stručna osoba nude pomoć, kako mladima tako i njihovim roditeljima.

Izdvojeni članak

Dodijeljene nagrade ‘Luka Ritz’: ‘Nije svaki govor o nasilju borba protiv njega’


Suradnica Savjetovlišta, Stjepka Popović, nam je poslala vrste savjetovanja i njihov raspored za sve one kojima je potrebna pomoć ili neka vrsta zaštite.

Online savjetovanje

Osobe koje nisu otvorene i ne osjećaju se ugodno prilikom razgovora o svojim problemima, Savjetovalište nudi Online savjetovanje. Na taj način poštuju privatnost i daju odgovore na svako pitanje.

E-mail na koji možete zatržiti savjete je: [email protected]

Indiviualno savjetovanje

Za individualno savjetovanje sa stručnom osobom, možete se naručiti telefonskim putem svakim radnim danom od 10 do 14 sati. Individualno savjetovanje se održava u poslijepodnevnim terminima srijedom i četvrtkom u prostorijama Savjetovališta.

Broj telefona: 01/888 5440 ili 01/888 5441.

Prijave za roditeljske grupe podrške

Na isti telefonski broj te u istim terminima mogu se prijaviti i roditelji u grupe podrške. Savjetlovalište pomaže onim roditeljima koji se osjećaju usamljeno, bespomoćno, ljuto ili žele podijeliti svoja iskustva, osjećaje i razmišljanja. Pomoć će im se pružiti u neosuđivačkoj atmosferi.

  • Grupa podrške za roditelje čija su djeca žrtve nasilja (8 slobodnih mjesta)

  • Grupa podrške za roditelje djece s problemima u ponašanju (2 slobodna mjesta)