Pretraga

[FOTO] Šokantna fotografija vukovarskih žrtava u osnovnoj školi uklonjena nakon pobune roditelja

A- A+

U jednoj od nastavničkih grupa na Facebooku, jučer se povela rasprava oko neprimjerenosti fotografije izvješene na izložbi u zagrebačkoj Osnovnoj školi Petra Preradovića u sklopu obilježavanja Dana sjećanja na vukovarsku žrtvu. Fotografija eksplicitna sadržaja uznemirila je roditelje učenika, a ravnatelj škole potvrdio nam je da je nakon intervencije roditelja fotografija uklonjena te da je apsolutno neprimjerena za prikazivanje učenicima osnovne škole.

Foto: Pixabay

Zagrebačka Osnovna škola Petra Preradovića izložbom je fotografija odlučila obilježiti Dane sjećanja na vukovarsku žrtvu 1991. godine. Među izloženim fotografijama, našla se i jedna izrazito eksplicitna sadržaja – prikazuje nekoliko beživotnih tijela u krvi, pored kojih stoji naoružani vojnik. O neprimjerenosti ovakva sadržaja izvješenog na panou osnovne škole, jučer se povela rasprava u jednoj od nastavničkih grupa na Facebooku.

Izdvojeni članak

Zar vam ništa nije sveto? Grad Vukovar studentima ukinuo subvencioniranje prijevoza

– Je li ovome mjesto na panou u osnovnoj školi?, objavljeno je, uz spornu fotografiju, u nastavničkoj grupi. U komentarima je istaknuto da su se roditelji pobunili zbog sadržaja izvješene fotografije.

Kontaktirali smo Denisa Zvorca, ravnatelja Osnovne škole Petra Preradovića koji nam je potvrdio da je fotografija uklonjena.

– Nakon brze intervencije roditelja, fotografija je uklonjena. Sadržaj je apsolutno neprimjeren za osnovnu školu i sjećanje na Vukovar može se na drugačiji način obilježiti u osnovnoj školi, kazao nam je ravnatelj.

Pojasnio je da se u izložbi radi o 7-8 fotografija manjeg formata te da ih on osobno nije odmah vidio, naime, izložba je načinjena u sklopu likovne grupe.

– Roditelji su intervenirali i kada sam vidio o čemu se radi, odmah sam reagirao i uklonili smo fotografiju. Takvo obilježavanje jednostavno je neprimjereno osnovnoškolskom uzrastu, rekao je Zvorc.

FOTO U nastavku možete vidjeti fotografiju o kojoj se radi, no upozoravamo da je uznemirujućeg sadržaja!

Foto: Screenshot Facebook