Pretraga

Hoće li se školarcima produljiti uskrsni praznici? Stožer je za tu ideju, Ministarstvo ne

A- A+

Dvije županije, Istarska i Primorsko-goranska, zbog pogoršane epidemiološke situacije odlučile su da će većina učenika do proljetnih praznika prijeći na online nastavu. Zimski praznici su zbog koronavirusa produljeni za tjedan dana, a u Stožer civilne zaštite mišljenja su da bi isto trebalo učiniti i s nadolazećim uskrsnim praznicima. U Ministarstvu nisu skloni toj ideji.

Foto: Pixabay

Kako doznaje Jutarnji list, u Stožeru civilne zaštite smatraju kako bi, radi smanjenja zaraze, trebalo produljiti uskrsne praznike za školarce, kao što se to učinilo i sa zimskim praznicima.

Ministarstvo želi da županije odlučuju

Praznici počinju 2. travnja te bi, prema školskom kalendaru, trebali trajati do 9. travnja. Noi, u Ministarstvu znanosti i obrazovanja zasad nisu skloni takvu rješenju.

–  Pratimo situaciju, a one županije u kojima se situacija pogoršava mogu prijeći na online model, rekli su iz MZO-a za Jutarnji list.

Podsjetimo, jučer su zbog pogoršane epidemiološke situacije Primorsko-goranska i Istarska županija odlučile da većina učenika prijeđe na online nastavu. Više o tome pročitajte OVDJE.

Prema jučerašnjim podacima Ministarstva, zaražena su 694 učenika u Hrvatskoj, odnosno njih 0,15 posto, u odnosu na prošli tjedan kada je covid-pozitivnih bilo 0,10 posto. U samoizolaciji je oko 4.500 učenika. Pozitivnih zaposlenika škola je ispod 200 (0,27 posto), a u samoizolaciji njih 252. U Zagrebu je 171 zaraženi učenik, u odnosu na njih 117 na početku polugodišta, 18. siječnja. Značajan je porast zagrebačkih učenika u samoizolaciji: jučer ih je bilo 2022, a u drugoj polovini siječnja ispod 700, prenosi Jutarnji list.

Izdvojeni članak

Školski kalendar s praznicima za 2020./2021. školsku godinu

Liječnice upozoravaju na okupljanja mladih

Dvije liječnice Opće bolnice Karlovac, infektologinja dr. Vesna Tutek i anesteziologinja dr. Jasna Topić, javnost su upozorile da je porast zaraženih učenika vidljiv i na karlovačkom području.

– Nije problem spremiti pacijente, kreveta ima, ali što se tiče potpore i osoblja, kapaciteta više nema. Zato apeliram na građane da se pridržavaju mjera. Imamo porast covid-pozitivnih i osoba u samoizolaciji, prvenstveno u osnovnim i srednjim školama. Smatramo da je to glavni izvor infekcije i razlog porasta broja oboljelih u našoj županiji. Ovo što viđam zadnjih mjesec dana je zaista pogubno: okupljanje mladih, pogledajte kafiće, tržne centre, pogledajte oko sebe pa ćete vidjeti da, čim izađete iz bolnice, ljudi uglavnom normalno žive, većina. A to nije dobro, upozorila je dr. Tutek, prenosi Jutarnji list.

Hoće li se školarcima produljiti uskrsni praznici? Stožer je za tu ideju, Ministarstvo ne
Share via
Copy link
Powered by Social Snap