Pretraga

Jedna županija već donijela odluku: Od ponedjeljka se svi učenici vraćaju u škole

A- A+

O povratku učenika u škole, odnosno produljenju nastave na daljinu odlučivat će svaka županija samostalno, odlučilo je Ministarstvo obrazovanja. Brodsko-posavska već je donijela odluku kako će se od ponedjeljka svi učenici vratiti u škole.

Dopuna teksta, 28. siječnja u 12:24: Brodsko-posavska županija promijenila je odluku, a više pročitajte pri dnu teksta.

Foto: srednja.hr

– Stožer civilne zaštite Brodsko-posavske županije na današnjoj je sjednici donio Zaključak o organizaciji nastave u osnovnim i srednjim školama na području Brodsko-posavske županije kojim se od 1. veljače učenici i nastavnici u svim osnovnim i srednjim školama na području BPŽ vraćaju u školske klupe odnosno prelazi se na model A (nastava u učionicama), priopćeno je ovog utorka iz Brodsko-posavske županije, gdje je u zadnja 24 sata na području evidentirano je samo osam novih pozitivnih nalaza osoba zaraženih virusom SARS-CoV-2.

Podsjetimo, trenutno se online nastava provodi u svim školama, osim za učenike od prvog do četvrtog razreda osnovne škole te za maturante četverogodišnjih i petogodišnjih škola. Izuzetak su maturanti u Istarskoj i Primorsko-goranskoj županiji.

Izdvojeni članak
koronaškola

Pao dogovor ministarstva i epidemiologa: Županije će ponovno odlučivati o otvaranju škola

Ranije danas pojavila se informacija da bi se od idućeg tjedna moglo ići u ponovno otvaranje škola te da će, kao i u prošlom polugodištu, o modelima nastave odlučivati same županije. Županije mogu birati između tri modela: model A označava nastavu u školi za sve učenike, model B je mješoviti način rada prema kojem su učenici tri dana u školi i dva na nastavi na daljinu, odnosno obrnuto, ili tjedan u školi, tjedan online. Model C znači da se za sve učenike škole nastava provodi online.

Škole mogu odabrati i kombinacije modela, a trenutno brojčano stanje po modelima u školama možete vidjeti u tablici u nastavku.

Izvor: MZO

Dupuna teksta, 28. siječnja u 12:19 – Brodsko-posavska županija promijenila je odluku

Brodsko-posavska županija promijenila je odluku o organizaciji nastave od ponedijeljka. U škole se ipak ne vraćaju svi učenici. Srednjoškolci koji nisu završni razred ostat će na C modelu nastave.

– Nastavno na preporuke Ministarstva znanosti i obrazovanja, Stožer CZ Brodsko-posavske županije je na današnjoj (telefonskoj) sjednici korigirao svoj „Zaključak o načinu organizacije nastave u osnovnim i srednjim školama na području Brodsko-posavske županije” donesen na sjednici Stožera u utorak. Novim se Zaključkom u razdoblju od 01. – 12. veljače 2021. godine predlaže osnivačima škola organizacija nastave po Modelu A (nastava u učionicama) za sve razrede u svim osnovnim školama te za završne razrede u svim srednjim školama uključujući i trogodišnje srednje strukovne škole (zbog priprema za državnu maturu i završne ispite). Po Modelu C (nastava na daljinu) nastavu će pohađati učenici ostalih razreda srednjih škola osim završnih razreda, priopćeno je ovog četvrtka iz Brodsko-posavske županije.