Pretraga

Od računala do interaktivnih robota: Kreće novi krug podjele opreme školama, evo detalja

A- A+

U okviru projekta ‘e-Škole: razvoj sustava digitalno zrelih škola (II. faza)’ škole mogu birati dodatnu i specijaliziranu opremu za primjenu digitalne tehnologije u nastavi. Objavljen je novi katalog s popisom opreme koja se može odabrati, a ona je raznovrsna – od stolnih računala preko grafičkih tableta pa sve do programabilnih robota.

osoba tipka na laptop

Podatkovni inženjering je najbrže rastuće zanimanje svijeta | Foto: Unsplash

Izašao je novi katalog dodatne i specijalizirane opreme koju škole mogu birati za primjenu digitalne tehnologije u nastavi u okviru projekta ‘e-Škole: razvoj sustava digitalno zrelih škola (II. faza)’. Objavio ga je CARNET, odakle navode da su istražili potrebe škola te su školama prepustili odabir opreme koju žele i planiraju koristiti u nastavi.

Škole mogu birati opremu u vrijednosti do 600 bodova

Princip odabira je takav da je određenoj vrsti opreme pripisan neki broj bodova (npr. stolno računalo nosi 200 bodova, a grafički tablet 43), a pojedina škola može izabrati opremu u vrijednosti do 600 bodova. U katalogu je istaknuto da je moguće je odabrati
različitu opremu ili više komada tj. paketa iste vrste opreme. Uvjet je, dakle da ukupni zbroj bodova ne prelazi 600-

– Nakon provedenog istraživanja stvarnih potreba škola, pripremili smo ovaj katalog kako bismo školama prepustili odabir opreme koju planiraju koristiti u nastavi. Omogućili smo svakoj školi samostalno raspolaganje dodijeljenim bodovima kako bi adekvatno odredila stvarne količine određene opreme iz kataloga s obzirom na broj učenika i potrebe izvođenja nastave. Odabir opreme potpuno je slobodan za svaku ustanovu i školama se ostavlja dostatno vrijeme kako bi utvrdile svoje potrebe i pripremile se za odabir opreme, stoji u obavijesti CARNET-a.

Izdvojeni članak

Predstavljeni projekti za digitalizacije obrazovnog sustava od 330 milijuna eura, evo o čemu je riječ

Ravnatelji će na webinaru biti upoznati s detaljima

Škole su pozvane da dobro prouče katalog, a u srijedu, 8. ožujka, održat će se i online webinar za ravnatelje škola na ovoj poveznici.

– Na webinaru ćemo dodatno prezentirati detalje opreme koja se nalazi u katalogu. Nakon što ga škole prouče i utvrde svoje potrebe za željenom opremom, ravnateljice i ravnatelji pristupaju u digitalni Obrazac za odabir opreme unosom svojih podataka i odabirom škole. U sljedećem koraku vrši se odabir vrsta i količina željene opreme sukladno raspoloživom broju bodova, dok se ne iskoriste dodijeljeni bodovi. Po izvršenom odabiru vrsta i količina opreme, izbor je potrebno ovjeriti digitalnim potpisom. Poveznicu na Obrazac za odabir opreme objavit ćemo na webinaru te ju nakon toga poslati e-poštom. Odabir opreme će biti moguć do ponedjeljka, 13. ožujka, u ponoć, stoji u obavijesti CARNET-a.

Katalog opreme detaljno opisuje tehničke karakteristike uređaja, a škole mogu birati: stolna računala, grafičke tablete, komplete za studijsko snimanje, programabilne interaktivne mini robote, robot kugle, sklopive interaktivne programabilne robote, programabilne interkativne robote, interaktivne senzore, 3D printere, modularna mikroračunala, edukacijske dronove, senzore za mmjerenje kvalitete zraka, digitalne bežične vremenske stanice, set za programiranje na bazi mikromodula, mali set za uvod u elektroniku te male i velike setove elektroniku i programiranje.

U nastavku detaljno možete proučiti novi CARNET-ov katalog. Napomena: ako vam dokument nije vidljiv, osvježite stranicu.

Loader Loading...
EAD Logo Taking too long?

Reload Reload document
| Open Open in new tab