Pretraga

Online nastava: Kako napraviti dobru fotografiju u doba koronavirusa

A- A+

Da škola ne mora biti dosadna i da se u njoj mogu učiti stvari koje su primjenjive u svakodnevnom životu, pokazuje i lekcija online nastave iz Likovne kulture za osmi razred. Nastavnica Ida Loher u šest minuta objasnila je učenicima kako napraviti dobru fotografiju. Nemojte propustiti naučiti različite vrste kadriranja.

screenshot: YouTube

– Fotografiju koristimo kako bismo zabilježili posebne trenutke ili kako bismo drugima ispričali nešto o sebi ili onome što smo doživjeli, pojašnjava Ida Loher na početku lekcije fotografije.

U kratkom, šestminutnom videu, namijenjenom učenicima osmog razreda, ali korisnom i prikladnom za sve, nastavnica Likovne kulture pojasnila je osnove kadriranja.

POGLEDAJTE VIDEO:

Učenicima je objasnila koja je razlika između totala, srednjeg, američkog, bliskog i krupnog plana te detalja. Super stvar ove lekcije je što su svi spomenuti kadrovi pokrepljeni primjerima.

Jeste li ih već sve isprobali?

AKTUALNO:

UŽIVO pratite kako protječe drugi dan nastave na daljinu

Snimka medijske konferencije ministrice s porukom za učenike:

Od ponedjeljka učenici i studenti iz cijele Hrvatske ostaju doma, a nastava će se izvoditi online. U ovoj situaciji naš sustav za učenje može vam itekako pomoći da naučite i usvojite novo gradivo, a u to možete uključiti i cijeli svoj razred! Kako, pročitajte na poveznici i pogledajte u videu.

Primjer online nastave

Gostovanje glavnog urednika srednja.hr Marka Matijevića na N1 televiziji povodom trenutne situacije u školstvu