Pretraga

Poznato u kojoj je školi 24 godine radila lažna profesorica: ‘Djeca su je voljela’

A- A+

Uslijed provjere vjerodostojnosti diploma zaposlenih u obrazovnom sustavu, proteklih je dana otkrivena još jedna, ukupno jedanaesta krivotvorena isprava. Njena vlasnica bila je ‘profesorica’ koja je u školi bila zaposlena pune 24 godine, a predavala je ekonomsku grupu predmeta u Srednjoj školi ‘Ivan Švear’ u Ivanić Gradu, inače najvećoj srednjoj školi u Zagrebačkoj županiji.

Foto: srednja.hr

Kako donosi današnje tiskano izdanje Jutarnjeg lista, ‘profesorica’ s lažnom diplomom o kojoj su jučer izvijestili gotovo svi mediji, predavala je u Srednjoj školi ‘Ivan Švear’ u Ivanić Gradu.

Na Ekonomski je bila upisana, ali ostalo joj je nepoloženo nekoliko ispita

Izdvojeni članak

Otkrivena još jedna lažna profesorica: U školi je radila 24 godine

Nije poznato koliko je predmeta predavala, samo da je riječ o grupi ekonomskih predmeta, a lažirala je diplomu zagrebačkog Ekonomskog fakulteta. Na fakultet je bila upisana 1997., no ostalo joj je nepoloženo nekoliko ispita.

Informaciju da je riječ o lažnoj diplomi ravnateljica Srednje škole ‘Ivan Švear’, Ksenija Pavlović, primila je od Ekonomskog fakulteta 1. travnja. Nakon toga o svemu je obavijestila DORH i Ministarstvo znanosti i obrazovanja te je odmah drugi dan zaposlenici škole uručen izvanredni otkaz. Škola je ovih dana objavila i natječaje za zapošljavanje nastavnika ekonomske skupine predmeta.

Kako Jutarnji list neslužbeno doznaje, lažna profesorica na prvu je nijekala prevaru, a svih 24 godine staža provela je Srednjoj školi ‘Ivan Švear’. U tom je razdoblju škola izmijenila barem četiri ravnatelja, ali nitko u nju nije sumnjao.

Kolege šokirani viješću, djeca su ju voljela

Izdvojeni članak

Poznato u kojoj je školi radila lažna ‘učiteljica’: Izgubila studentska prava pa krivotvorila diplomu

Prema riječima ravnateljice, djeca su ju voljela, a svoj je posao obavljala korektno.

– Lagala bih kada bih rekla da nije dobro radila svoj posao, kazala je za Jutarnji list Pavlović.

Dvije profesorice iz te škole potvrđuju da ih je vijest šokirala, pitajući se istovremeno što posjedovanje diplome znači.

-Možete imati pet diploma, no što vam one znače ako ne znate predavati? Ispada da ona nije imala diplomu, no znala je sadržaj i znala je predavati, kazala je za Jutarnji list anonimna profesorica iz ivanićgradske škole.