Pretraga

Otkrivena još jedna lažna profesorica: U školi je radila 24 godine

A- A+

U velikoj provjeri diploma zaposlenih u obrazovnom sustavu pronađena je još jedna, jedanaesta po redu. Ovoga puta riječ je o krivotvorenoj diplomi najvećeg u Hrvatskoj, Ekonomskog fakulteta u Zagrebu.

Foto: srednja.hr

Kako doznaje N1, u hrvatskim školama otkrivena je još jedna lažna diploma, ovoga puta riječ je o lažnoj diplomi Ekonomskog fakulteta u Zagrebu. Profesorica je predavala ekonomsku grupu predmeta u jednoj srednjoj školi čak 24 godine.

Izdvojeni članak

Velikom akcijom u hrvatskim školama otkriveno čak 10 lažiranih diploma i svjedodžbi

Škola je podnijela kaznenu prijavu DORH-u, a lažnoj profesorici uručen je izvanredni otkaz. Ovo je jedanaesta po redu lažna diploma.

Podsjetimo, naputak za provjeru diploma ravnateljima osnovnih i srednjih škola iz Ministarstva znanosti i obrazovanja stigao je u siječnju, nakon što je u samom Ministarstvu otkrivena zaposlenica s lažnom diplomom Hrvatskih studija. U 50 dana akcije, priopćili su prije dva tjedna iz Ministarstva, otkriveno je ukupno deset lažnih isprava. Prije slučaja s Ekonomskog fakulteta, lažirana je diploma Prirodoslovno-matematičkog fakulteta.

– Još jednom želim poslati jasnu poruku da namjeravamo nastaviti s ovom antikorupcijskom mjerom dok se sustav ne pročisti od varalica koji ruše dignitet struke i ruše povjerenje u sve one marljive i poštene ljude koji svoj posao rade savjesno i odgovorno, poručila je tada ministrica Blaženka Divjak.