Pretraga

Preminula legendarna profesorica Gimnazije Karlovac: ‘Njezina učionica bila je cijeli naš grad’

A- A+

Tuga je zavladala hodnicima Gimnazije Karlovac. U 74. godini života preminula je legendarna profesorica engleskog jezika, Mirjana Došen, koja je u toj školi predavale pune 43 godine.

Iz Gimnazije Karlovac stiže tužna vijest – preminula je umirovljena profesorica Mirjana Došen, koja je predavala brojnim generacijama te škole.

Izdvojeni članak

Tužan Dan učitelja: Preminuo legendarni profesor koji je obrazovao generacije učitelja

– S tugom u srcu obavještavamo vas da nas je napustila naša draga kolegica, legendarna gimnazijska profesorica Mirjana Došen koja je u našoj školi radila pune 43 godine. Njezina nepresušna energija i radni elan ispunjavali su svaku učionicu, a njezina učionica bila je cijeli naš grad. Ostavila je neizbrisiv trag u srcima mnogih učenika te utjecala na mnoge generacije koje su se upravo zahvaljujući njoj odlučile za studij jezika i nastavnički poziv. I nakon umirovljenja ostala je posvećena svojim brojnim interesima, osobito fotografiji koja je bila njezina strast. Njezinoj obitelji, koju je uvijek smatrala i isticala kao najveću životnu vrijednost, izražavamo iskrenu sućut, tim su se riječima od profesorice Došen oprostili djelatnici Gimnazije Karlovac.

Prema biografiji objavljenoj na portalu aktivirajkarlovac.net, profesorica Došen rođena je u Karlovcu te je bila i učenica Gimnazije Karlovac. Nakon toga studirala je na Sveučilištu u Zagrebu, a diplomirala na Sveučilištu u Bristolu 1968. godine. U Gimnaziji Karlovac nije se bavila samo redovnom nastavom, nego je vodila i cjeloživotno obrazovanje profesora stranih jezika, posebno engleskog. U školi stranih jezika podučavala je odrasle polaznike iz radnih organizacija na specijaliziranim intenzivnim tečajevima. Kao voditeljica županijskog stručnog vijeća pokrenula je niz radionica pod nazivom ‘Odgoj i obrazovanje za računala i internet’. Bavila se i prevoditeljstvom i kulturnom djelatnošću, posebno kazališnom i zborskom. Za predani rad je nagrađena zvanjem profesora mentora 1991. godine i profesora savjetnika 2007., priznanjem Hrvatskog sabora kulture te Nagradom Grada Karlovca 2010. godine, navodi isti izvor.