Pretraga

Preminula omiljena splitska profesorica: ‘Svaki je sat Povijesti pretvarala u bajkoviti sadašnji trenutak’

A- A+

Profesorica Klasične gimnazije Natko Nodilo u Splitu, Halija Rakelić preminula je u 84. godini života. Od nje se na društvenim mrežama oprostila sama škola, a javili su se i učenici kojima je tijekom svog rada predavala Povijest. Mnogima je bila omiljena, a neki kažu možda i najbolja profesorica njihove generacije. Predavanja su joj opisali kao opuštajuća za mozak i dušu te da su kod nje čak i ispitivanja bila bez grča i panike.

slika s osmrtnice nastavnice i u pozadini crno sa svijećama koje gore

Foto: Canva | Screenshot

– Žena zbog koje sam zavoljela povijest, bio je jedan od komentara na društvenim mrežama Klasične gimnazije Natko Nodilo u Splitu na objavu o smrti bivše profesorice Povijesti, Halije Rakelić.

Profesorica je preminula u mirovini i to u 84. godini života, ali njeni bivši učenici kojima je predavala rado je se sjete kao jedne od najomiljenijih nastavnica svoje generacije.

– Njeni satovi su bili čisti relax, odmor za mozak i dušu, predavanja zanimljiva i koncizna, čak su i ispitivanja iz klupe bila bez grča i bez panike. Samo je ona znala tako pričati povijest da je svaka lekcija bila poput priče pred spavanje i mi nismo tu povijest trebali ni učiti, samo smo pamtili priče. Da, imala je smiren, dublji glas i izuzetno bogatog vokabulara. Svaki je sat Povijesti pretvarala u bajkoviti sadašnji trenutak. Neizmjerna i najljepša hvala, prisjetili su se njeni bivši učenici.

Izdvojeni članak
danijel dragojević

Preminuo je jedan od najvećih hrvatskih pjesnika: Dobitnik je niza nagrada, a neke je odbio

Mnogi su komentirali kako nije bila samo dobra profesorica, već da je bila dobra i kao osoba kada je u pitanju bila sama komunikacija s učenicima.

– Uvijek nasmijana, nikad ljuta, voljela je svoje učenike. I mi smo jako voljeli nju jer je predavala na smiren i prihvatljiv način, svima razumljiv i jasan. Rado vas se sjećamo, napisao je još jedan bivši učenik.

U komentarima su se mnogi oprostili od nje, ali su isto tako istaknuli kako će ona zauvijek ostati živjeti u mislima svojih učenika.