Pretraga

Roditelji i učenici ne mogu vidjeti ocjene: e-Dnevnik je nedostupan, provjerili smo do kada

A- A+

Roditelji i učenici diljem Hrvatske ne mogu pristupiti e-Dnevniku, a nije moguće ući niti u e-Dnevnik za nastavnike. Naime, u tijeku je nadogradnja sustava, a predviđeno trajanje radova je do 8. siječnja u popodnevnim satima.

Foto: M. Gelenčir|srednja.hr

U tijeku je prvi dio zimskih praznika, a oni koji su se baš danas željeli prisjetiti ocjena ostvarenih u prvom polugodištu tu radnju u e-Dnevniku ne mogu obaviti. Naime, u tijeku je nadogradnja sustava.

– Predviđeno trajanje radova je do 8. siječnja do 18 sati, kažu nam iz CARNET-a.

Osim na e-Dnevniku za učenike i roditelje te na mobilnoj aplikaciji, radovi na infrastrukturi izvode se i na e-Dnevniku za nastavnike, koji formalno nisu na praznicima pa je moguće da su neki od njih pokušali pristupiti e-Dnevniku. Iz CARNET-a kažu i da su o radovima informirali putem distribucijske liste te kroz sustav obavještavanja u e-Dnevniku  korisnike informirali o periodu u kojem sustav neće biti dostupan zbog radova.

–  Radovi koje izvodimo odnose se na održavanje sustava i realokaciju potrebnih resursa. Time ćemo povećati raspoložive resurse za cjelokupan e-Dnevnik sustav kako bismo u periodima vršnih opterećenja na početku i na kraju školske godine osigurali stabilan rad e-Dnevnika za nastavnike, e-Dnevnika za učenike i roditelje te mobilne aplikacije, kazali su nam kratko iz službe za odnose s javnošću CARNET-a.