Pretraga

Stižu prve odluke o nastavi u idućem tjednu, Istarska županija većinu učenika ostavlja online

A- A+

Kao što je to bila praksa i proteklih tjedana, prva županija koja je donijela odluku o nastavi u idućem tjednu je Istarska. Tamošnji stožer odlučio je produljiti trenutno važeći model prema kojemu su u školi učenici od prvog do četvrtog razreda osnovnih škola te maturanti, a ostali đaci ostaju na online nastavi.

Foto: Samuel Bourke; Unsplash

I dok je Gradski ured za obrazovanje u Zagrebu predložio da se u klupe od ponedjeljka vrate svi zagrebački učenici, o čemu će Stožer odlučiti sutra, Stožer Istarske županije donio je odluku prema kojoj većina učenika ostaje online i u idućem tjednu.

U školama u Istri samo najmlađi učenici i maturanti

Dakle, nastavu uživo od 10. do 14. svibnja u Istri će imati samo učenici od prvog do četvrtog razreda osnovnih škola i maturanti, ostali su online. Konkretno, u odluci Stožera Istarske županije stoji sljedeće:

  • od 10. do 14. svibnja 2021. godine – u svim osnovnim školama na području Istarske županije, nastava za predmetnu nastavu, više razrede osnovnih škola od V. do VIII. razreda, odvijat će se prema modelu C, nastava na daljinu (online)
  • od 10. do 14. svibnja 2021. godine – u svim srednjim školama na području Istarske županije, nastava će se odvijati prema modelu C, nastava na daljinu (online)
  • od 10. do 14. svibnja 2021. godine – u svim srednjim školama na području Istarske županije za maturante, nastava će se odvijati prema modelu A, nastava u školi uživo – s pripadajućom praksom
  • od 10. do 14. svibnja 2021. godine – u svim osnovnim školama nastava u razrednoj nastavi na području Istarske županije, nastavlja se odvijati za niže razrede od I. do IV. prema modelu A, nastava u školi
Izdvojeni članak

Ured za obrazovanje u Zagrebu predložio da se svi učenici vrate u škole od ponedjeljka

Stožer pozvao prosvjetne djelatnike na cijepljenje

Iz istarskog Stožera naglašavaju kako je odluka donesena temeljem procjene epidemiološke situacije na području Istarske županije, a ‘uvažavajući trenutno da je iznad 500 učenika i prosvjetnih djelatnika u mjerama samoizolacije što između ostalog otežava i održavanje nastave’.

– Pozivamo i apeliramo da se u okviru akcije masovnog cijepljenja kao prioritetna skupina jave prosvjetni djelatnici osnovnih i srednjih škola s područja Istarske županije za cijepljenje, što je preduvjet povratku održavanja nastave uživo. Stožer civilne zaštite Istarske županije će ponovo procijeniti stanje u školstvu i donijeti odluku o načinu održavanja nastave kroz tjedan dana, piše u odluci Stožera Istarske županije koju potpisuje načelnik Dino Kozlevac.