Pretraga

Varaždinska županija donijela odluku o nastavi u idućem tjednu, svi se vraćaju u klupe

A- A+

Nakon Istarske županije, odluku o nastavi u idućem tjednu donijela je i Varaždinska. Svi učenici u toj županiji bit će idućeg tjedna u klupama.

Učionica
Foto: Feliphe Schiarolli; Unsplash

U Varaždinskoj županiji ovoga su tjedna u školama učenici od 1. do 4. razreda osnovnih i maturanti, a ostali je pohađaju online. Ta odluka se mijenja tako da su od idućeg tjedna, 17. svibnja, na nastavu u škole vraćaju i učenici od 5. do 8. razreda osnovnih škola te srednjoškolci od 1. do 3. razreda.

– Stožer civilne zaštite Varaždinske županije dana 13. svibnja 2021. godine donio je zaključak kojim se daje preporuka osnivačima i ravnateljima osnovnoškolskih i srednjoškolskih ustanova na području Varaždinske županije za organizaciju nastave. Za učenike osnovnih škola od 1. do 8. razreda kao i za sve učenike srednjih škola nastava će se provoditi po modelu A (nastava u školi) počevši od 17. svibnja 2021. godine, piše u dopisu Varaždinske županije kojeg potpisuje pročelnik Upravnog odjela za prosvjetu kulturu i sport, Miroslav Huđek.

Podsjetimo, odluku o nastavi za idući tjedan ovih je dana donijela i Istarska županija. No, ondje se ipak u škole ne vraćaju svi učenici. U ponedjeljak će se u škole diljem Istre vratiti učenici predmetne nastave u osnovnim školama, dakle oni od 5. do 8. razreda, a srednjoškolci se u klupe vraćaju tek 24. svibnja. Više na poveznici.