Pretraga

[VIDEO] Ministrica Divjak pojasnila kako se za ispitivanje u online nastavi koristi alat GeoGebra

A- A+

U petak su učiteljima, učenicima, roditeljima pa i studentima predstavljene upute za način vrednovanja tijekom nastave na daljinu. U uputi se navodi kako će se gradivo predmeta s najvišom satnicom ispitati usmeno putem video konferencija. Ispiti će se se provoditi i pisanim putem, u čemu će nastavnici i učenici, između ostalih, koristiti i GeoGebra. Riječ je o alatu putem kojeg se ispituje matematika, a kako funkcionira, pojašnjeno je na medijskoj konferenciji u Ministarstvu obrazovanja.

Screenshot: YouTube; srednja.hr

– GeoGebrin ispit omogućuje učenicima korištenje GeoGebre tijekom pisanog ispita (poput grafičkog ili džepnog kalkulatora) pri čemu se ograničava pristup Internetu i drugim programima koje nije dozvoljeno koristiti tijekom ispita. GeoGebrin ispit pokreće se u pregledniku za koji nisu potrebne dodatne instalacije. Može se prilagoditi tako da učenici nemaju i pristup svim GeoGebrinim mogućnostima (npr. deaktiviranje GeoGebra CAS). Pokreće se preko cijelog zaslona i ne dozvoljava prostor sa strane za prikaz nekih drugih informacija na ekranu računala. Ne dozvoljava pristup internetu, servisu s GeoGebrinim materijalima ili dokumentima spremljenima na računalu, stoji tako u uputi MZO-a.

Ministrica Blaženka Divjak na konferenciji za medije pojašnjavala je kako ovaj alat funkcionira, a to možete vidjeti u videu:


Za dodatan zanimljiv i koristan sadržaj pretplatite se na naš YouTube kanal.

U suradnji s NCVVO-om pokrenuli smo seriju podcasta na temu državne mature pod nazivom ‘U centru mature’, pa posebno koristan sadržaj na našem YouTubeu očekuje maturante i oni koji će to postati.

U suradnji sa studentima psihologije s FIlozofskog predstavljamo vam serijal “kako si?” u kojemu ćemo razgovarati o psihičkom zdravlju.