Pretraga

Zagrebačka i Splitsko-dalmatinska županija odlučile koji razredi u ponedjeljak idu u školu

A- A+

Nižu se županije koje su donijele odluku o obliku nastave u sljedećem tjednu. Splitsko-dalmatinska produljila je trenutnu odluku da su u klupama samo učenici od prvog do četvrtog razreda osnovnih škola. U Zagrebačkoj će županiji, uz sve osnovce, u klupama idući tjedan biti i maturanti, a ostali srednjoškolci su na online nastavi.

Foto: Pixabay

Stožer Splitsko-dalmatinske županije odlučio je kako se produljuje trenutna odluka o nastavi, prema kojoj u toj županiji u školu na nastavu uživo do 23. travnja idu samo najmlađi đaci.

Odluka Stožera SDŽ vrijedi i za fakultete

– Ponovno ističemo da zbog trenutne epidemiološke situacije u Splitsko-dalmatinskoj županiji i preporuka epidemiološke službe Nastavnog zavoda za javno zdravstvo Splitsko-dalmatinske županije te nakon obavljenih konzultacija sa Stožerom civilne zaštite Republike Hrvatske, kao i nadležnim Ministarstvom znanosti i obrazovanja, održavanje nastave za učenike osnovnih i srednjih škola i studente Sveučilišta u Splitu nastavit će se provoditi po modelu ‘C’ odnosno online nastava, osim učenika razredne nastave osnovnih škola (1. do 4. razred) gdje će se nastava i dalje održavati po modelu ‘A’ odnosno neposredno u školi. Također, i dalje se obustavlja održavanje praktične nastave u školskim objektima, stoji u odluci Stožera Splitsko-dalmatinske županije.

Izdvojeni članak

Privremena gradonačelnica odgovorila što će biti s nastavom u Zagrebu od ponedjeljka

U Zagrebačkoj svi osnovci u školama, kao i maturanti

U Zagrebačkoj županiji nastavu u školama sljedeći tjedan imaju svi učenici osnovnih škola i učenici završnih razreda srednjih.

– Donesena je nova odluka o organizaciji nastave u tjednu od 19. do 23. travnja 2021. godine u školama kojima je osnivač Zagrebačka županija prema kojoj će učenici od 1. do 8. razreda osnovnih škola te učenici završnih razreda srednjih škola nastavu pohađati uživo, dok će učenici ostalih razreda srednjih škola nastavu pohađati na daljinu. Praktična nastava i vježbe u srednjoškolskim ustanovama u istom vremenskom razdoblju odvijat će se uživo. Također, preporučuje se gradovima Samoboru, Zaprešiću, Velikoj Gorici i Vrbovcu koji su osnivači osnovnih škola na svojem području, da nastavu organiziraju sukladno županijskoj odluci, piše u priopćenju Zagrebačke županije.

Iz Zagrebačke županije napominju i kako Grad Zagreb nije dio Zagrebačke županije. Gradovi Zagrebačke županije su Dugo Selo, Ivanić-Grad, Jastrebarsko, Samobor, Sveta Nedelja, Sveti Ivan Zelina, Velika Gorica, Vrbovec, Zaprešić, a popis 25 općina je dostupan ovdje.