Pretraga

Županija s najviše zaraženih učenika ponovno produljila odluku o online nastavi, ima iznimaka

A- A+

U dijelu Dubrovačko-neretvanske županije učenici se još uvijek nisu vratili na nastavu. Odluka o tome da osnovci i srednjoškolci na području Konavala, Župe dubrovačke i Grada Dubrovnika, s iznimkom završnih razreda, ostanu na nastavi na daljinu – ponovno je produljena.

Foto: srednja.hr

– Stožer Civilne zaštite Dubrovačko-neretvanske županije zatražio je u petak od Nacionalnog stožera civilne zaštite RH produljenje Odluke o uvođenju nužnih epidemioloških mjera za šire dubrovačko područje, a osnivačima osnovnih i srednjih škola na području Konavala, Župe dubrovačke i Grada Dubrovnika preporučuje se nastavak provođenja modela C nastave, uz iznimku završnih razreda srednjih škola, stoji u priopćenju Dubrovačko-neretvanske županije.

I posljednjih nekoliko tjedana učenici na spomenutom području imaju online nastavu, a razlog je nepovoljna epidemiološka situacija. Prema podacima Ministarstva znanosti i obrazovanja, to je županija s najvećim postotkom zaraženih učenika u prošlom tjednu, a on iznosi svega 0,32%.

Izdvojeni članak

Lagano raste i broj zaraženih u školama: Pogledajte kakvo je stanje u svakoj od županija

– Stožer CZ DNŽ na jutrošnjoj sjednici, kojoj je prethodio sastanak župana Dobroslavića i načelnika Cebala s čelnicima gradova i općina od Stona do Konavala, donio je takvu odluku uslijed još uvijek nepovoljne epidemiološke situacije i to do 28. ožujka. Načelnik Stožera CZ DNŽ Joško Cebalo istaknuo je kako je situacija nešto bolja u odnosu na kraj veljače kada je inicijalno uvedeno pooštravanje mjera, no još uvijek daleko od zadovoljavajuće, stoji u priopćenju Dubrovačko-neretvanske županije.

Inače, na području čitave države bilježi se rast broja novozaraženih. Prema podacima Nacionalnog stožera, u posljednja 24 sata zabilježena su 823 nova slučaja, a brojke zaraženih porasle su i u školama, što detaljnije možete proučiti OVDJE.