Pretraga

Ako ste ljubitelj piva, trodnevni događaj na PBF-u oduševit će vas

A- A+

Udruga PROBION počastila nas je organizacijom još jednog događaja na koji će malo tko ostati ravnodušan.

Dani piva na PBF-u

Dani piva na PBF-u | plakat za istoimeni događaj

Naime, radi se o Danima piva koji će se održati u razdoblju od 27.11. do 29.11.2019. g. u zgradi Prehrambeno – biotehnološkog fakulteta, ali i u pivovari Medvedgrad. Ako ste ljubitelji piva ili tek planirate postati, pokazujete interes za povijest i sam razvoj piva ili ste toliki poduzetnik da vas razmišljanja vode u pokretanje vlastite pivovare, ovaj je događaj za vas.

Krenimo lagano, s udrugom PROBION

Samo kratko, da pivoljupci ne čekaju. PROBION je naziv udruge PBF-a koju čine budući prehrambeni tehnolozi, biotehnolozi i nutricionisti. Krenula je s radom 2015. g. i djeluje danas u cilju dodatne edukacije studenata i razvoja budućih znanstvenika. Dobitnica je dviju Rektorovih nagrada, za projekte Stekni zdrave navike i Zoom u znanost.

Zadržimo se na onome važnome: gdje i kada?

Izdvojeni članak

Pronašli smo menzu u kojoj se može popiti pivo, a bome nismo loše ni jeli

Trodnevni događaj, Dani piva krenut će s djelovanjem u srijedu 27.11.2019. u predavaonici 2 na PBF-u, koji se nalazi na već dobro poznatoj adresi, Pierottijevoj ulici 6. Dani piva bit će otvoreni Zmajskom pivovarom i riječima vlasnika Andreja Čapke. Zabilježite vrijeme od 17:30 do 18:30.

Odmah nakon, od 18:30 do 19:30 na red dolazi Zagrebačka pivovara koja će nam otkriti slatke tajne proizvodnje piva i predstaviti svoju mikropivovaru Grif. Da ne bi bilo da vam predavači samo pričaju priče, bit će i razgovora o mogućnosti zapošljavanja i studentskih praksi.

U četvrtak, 28.11.2019., organiziran je posjet pivovari Medvedgrad. Uz pregled industrijskog postrojenja, bit će i degustacije. Već znate da je ova destinacija poželjna i upravo zbog toga potrebno je prijaviti se i tako si osigurati mjesto.

A završni dan?

U petak, 29.11.2019. vraćamo se korijenima, točnije predavaonici 2 u zgradi PBF-a. Završni dan započet će predstavljanjem pivovare Garden Brewery, od 15:30 do 16:30. Svoja neobična piva, ali i uspjeh koji je danas postignut i prepoznat u svijetu, predstavit će Filip Krtalić.

Zbog toga jer Prehrambeno – biotehnološki fakultet zna najbolje o prehrani i njezinim artiklima, cjelokupni Dani piva završit će degustacijom piva, koja će uslijediti u 16:30 (još smo uvijek u predavaonici 2) i završiti u 19 h. Zadatak nije samo degustirati, nego i ocijeniti, u što će vas uvesti Hrabren Dobrotić.

Nisu sve vijesti tako lijepe, i za ovu je degustaciju potrebna prijava zbog ograničenosti prostora.

A gdje se prijaviti za posjet pivovari i degustaciju u petak?

Prijaviti se možete klikom na Facebook i upisom Probion u tražilicu, čime ćete otvoriti njihovu stranicu i u najnovijim objavama vidjeti događaj, na koji potom možete kliknuti i pronaći linkove za prijave.

Nemojte propustiti ovaj događaj, tek će vam se za godinu dana opet pružiti prilika. Dolaskom na Dane piva, osiguran vam je dobar provod, nova znanja, posjet pivovari (uz prethodnu prijavu), degustacija piva (uz prethodnu prijavu) i naravno, mogućnost i naslada hvaljenja prijateljima, kolegama i obitelji.

Prehrambeno – biotehnološki fakultet vas čeka i spreman vas je ugostiti.