Pretraga

I studenti najvećeg SC-a plaću mogu dobivati na Revolut: Evo što je potrebno napraviti

A- A+

Još u lipnju iz zagrebačkog su nam SC-a rekli da je u tijeku prilagođavanje programskog sustava za isplate studentskih plaća na račune digitalnih banaka poput Revoluta. Nekoliko mjeseci kasnije sustav je prilagođen. Kako su nam rekli iz zagrebačkog SC-a, studenti sada mogu dobiti isplatu svoje plaće preko Revolut banke. Tako se pridružuju SC-ovima u Rijeci i Varaždinu koji imaju tu opciju.

euri i centi

Euro | foto: srednja.hr

Studenti od početka ove kalendarske godine više ne trebaju žiro račun za isplate studentskih plaća preko studentskih servisa. Naime, promjenom Zakona o porezu na dohodak žiro račun zamijenjen je izrazom ‘račun za plaćanje sukladno propisu kojim se uređuje platni promet’. To znači da je isplata primitaka na tekući račun izjednačena s isplatom na žiro račun pa tako više za učlanjenje u student servis i dobivanje plaća studenti ne trebaju otvarati žiro račun.

Zbog toga su nedavno SC Varaždin i SC Rijeka omogućili isplatu plaća svojim studentima na Revolut račun, a jedino što trebaju napraviti je obavijestiti student servise o podacima Revolut računa. Kako su nam iz zagrebačkog SC-a još u lipnju rekli da je u tijeku prilagođavanje programskog sustava za isplate na račune digitalnih banaka poput Revoluta, sada su nam otkrili da je taj proces završen.

Izdvojeni članak
minimalna studentska satnica u 2024.

Ministar donio odluku: Ovo je minimalna studentska satnica u 2024. godini

– Student servis Zagreb je obavio prilagođavanje programskog sustava i moguća je isplata studentskih zarada preko Revolut banke, otkrio je zagrebački SC, a jedino što studenti trebaju napraviti je dostaviti podatke o računu.

Inače, od 1. siječnja 2024. godine raste studentski minimalac. Iznosit će 5,25 eura po satu. Zbog toga rastu i porezni limiti za studente. Pisali smo i da je studentska satnica realno narasla dvostruko više od prosječne plaće običnog radnika, a studente smo pitali koliko misle da bi studentska satnica trebala iznositi. Više o promjeni studentske satnice možete pogledati u videozapisu ispod.