Pretraga

Studentski centar u Zagrebu je, konačno, dobio novu web stranicu: Pogledajte kako izgleda

Studentski centar u Zagrebu danas se pozdravio sa zastarjelom, pretrpanom, neintuitivnom web stranicom. Dobro ste pročitali, dobili su novu web stranicu koja izgleda – normalno. Mnogobrojni su im studenti posljednjih godina zbog toga prigovarali pa su iz Studentskog centra odlučili konačno poslušati te kritike i nešto po pitanju njih učiniti. Nova web stranica donosi osvježeni izgled za sve postojeće rubrike, povećava vidljivost ključnih informacija i važnih obavijesti za studente, a pritom uspijeva izgledati sukladno stoljeću u kojem se koristi.

nova web stranica SCZG-a

Studentski centar u Zagrebu konačno ima novu web stranicu
Screenshot: SCZG

Studentski centar u Zagrebu konačno ima novu web stranicu. Zastarjelu, prepunjenu naslovnicu na kojoj ni najveći poznavatelji nisu uvijek mogli naći svaku informaciju, zamijenili su puno preglednijom i modernijom stranicom.

Od novosti valja istaknuti novu rubriku za obavijesti gdje možete naći sve najbitnije, a svaka od već poznatih rubrika – student servis, prehrana i smještaj – dobili su novi izgled i s njim povezane funkcionalnosti. Sve promjene možete vidjeti na stranici SCZG-a, a mi smo napravili nekoliko snimaka zaslona na kojima možete vidjeti glavne promjene.

‘Mislim da bi i obavještajna služba imala poteškoća’

Još smo tijekom 2021. razgovarali sa studentima na zagrebačkom području i studenti su mahom bili izrevoltirani lošom komunikacijom Studentskog centra u Zagrebu. Osim što nisu baš aktivni na društvenim mrežama, studenti su tada spominjali kako je web stranica zastarjela i kompletno nepregledna.

– Mislim da je zagrebački SC generalno gledajući na lošem glasu. Iako su neke pozitivne promjene zadnjih godina neosporne i pohvalne (kao što je mogućnost izdavanja e-studentskog ugovora i online plaćanje stanarine), ima još puno toga za napraviti da SC postane pravi ‘student-friendly’ servis. Tu prije svega mislim na komunikaciju sa studentima i na sadržaj koji SC nudi. Što se tiče komunikacije, dovoljno je samo pogledati njihovu web stranicu. Zastarjela, kaotična, konfuzna demode stranica. Nekada je doista teško naći aktualnu i točnu informaciju, rekao nam je tada Pavao, student Filozofskog fakulteta u Zagrebu.

Ako hoćete, primjerice, dodao je, doznati kako radi koja menza, susrest ćete se s tri-četiri informacije i jednostavno niste sigurni koja od njih je ona prava.

– Mislim da bi po tom pitanju i obavještajna služba imala poteškoća, rekao je za srednja.hr kroz smijeh.

Izdvojeni članak

Studenti revoltirani komunikacijom zagrebačkog SC-a: Web stranica je zastarjela, za društvene mreže ne znaju

Zadnji put smo o ovome pisali u rujnu 2022.

Studentski centar te je primjedbe shvatio, barem donekle, ozbiljno. Od našeg teksta na proljeće 2021. pokrenuli su novu stranicu na Facebooku, a nama su najavili da će nešto učiniti po pitanju web stranice. Posljednji put smo o tome pisali u rujnu 2022. godine. Tad smo u planu javne nabave vidjeli da je Studentski centar u Zagrebu isplanirao trošak za izradu web stranice od okvirno 150.000 kuna, odnosno oko 20.000 eura.

Kako su nam tada rekli iz ureda ravnatelja Mirka Bošnjaka, postupak jednostavne nabave proveden je i završen još u veljači 2022. ove godine. Mjesec kasnije potpisan je ugovor, a kao rok za izradu, implementaciju i održavanje web stranice ugovoreno je 18 mjeseci. Nova je web stranica tada bila u fazi testiranja.

– Vjerujemo da ćemo s novim web stranicama postići bolju informiranost, intuitivnost korištenja, olakšani pristup za osobe s invaliditetom, olakšati komunikaciju između SCZG i javnosti te očekujemo da ćemo na taj način imati i zadovoljnije korisnike naših usluga, kazali su nam tada iz Studentskog centra u Zagrebu.

Copy link
Powered by Social Snap