Pretraga

Studenti protiv korupcije: ‘Bez veze nije bezveze’

A- A+

Studentska udruga eSTUDENT je jedna od vodećih neprofitnih organizacija u Hrvatskoj, koja treću godinu za redom želi potaknuti studente na proaktivno ponašanje te na otvorenu diskusiju o korupciji i uspjehu ‘bez veze’. ‘Bez veze nije bezveze’ prvi je projekt ovakve tematike pokrenut od strane studenata, a projekt će otvoriti veliki besplatni koncert koji će se održati 9. prosinca 2012. na Trgu bana Josipa Jelačića.

Bez veze nije bezveze‘ je prvi studentski projekt koji se bavi suzbijanjem korupcije te diskusijama oko toga je li moguće uspjeti s vlastitom diplomom bez ikakve veze. Studentska udruga i neprofitna organizacija eSTUDENT već treću godine pokreće ovu inicijativu pa je dosta studenata upoznato s njihovim projektom.

www.facebook.com

Izdvojeni članak

Čistka u školama: Zbog korupcije smjenjeno već devet ravnatelja

Podrške i ciljevi

Ovim se projektom želi inspirirati studente, ali i srednjoškolce, te im ukazati na prave vrijednosti i uzore. Također se želi osvijestiti mlade ljude kako su svi sposobni uspjeti na osnovu vlastitog truda i diplome, bez oslanjanja na korupciju.

‘Bez veze nije bezveze’ podržali su predsjednik Ivo Josipović, bivša premijerka Jadranka Kosor, Rektorat Sveučilišta u Zagrebu, MZOS, Ministarstvo pravosuđa, Agencija za znanost i visoko obrazovanje, Studentski pravobranitelj te brojni profesori.

U organizaciji je sudjelovalo preko 60 studenata, sedam fakulteta iz Zagreba i Rijeke te preko 60 gostiju i 18 predavača, a cjelokupni se projekt nastavlja s predavanjima i radionicama nakon Nove godine.

Izdvojeni članak

Olimpijca osuđenog za korupciju odlikovalo Sveučilište

Otvorenje projekta velikim besplatnim koncertom

Projekt će se ove godine otvoriti velikim besplatnim koncertom na Trgu bana Josipa Jelačića koji će se održati 9. prosinca na Međunarodni dan borbe protiv korupcije. Trajat će od 17 do 21 sat, a sve prisutne će zabavljati Teška industrija, Replica, Van Doberman i Spremište.

Promocija za koncert i sami projekt će se provoditi putem poruka u tramvajima, kratkim videom te preko društvenih mreža. Iz udruge smatraju kako će, uz studente i srednjoškolce, privući i ostale skupine jer je tema aktualna i i dovoljno atraktivna.