Pretraga

SC popustio i pozvao studente na razgovor o korekcijama cijena domova

A- A+

Nakon iznenadne najave poskupljenja domova koje su studenti saznali tek nekoliko tjedana prije useljenja, isključivanja studenata iz pregovora o cijeni te najave studentskih prosvjeda, SC je popustio te odlučio opet razgovarati sa studentima. SC u Zagrebu pozvao je Studentski zbor i Vijeće studenata veleučilišta i visokih škola na razgovor u ponedjeljak u 12 sati o korekcijama cijena smještaja.

foto: Anton Mezulić | srednja.hr

Veliki broj studenata ispunio je anketu o cijenama domova koju je pokrenuo Studentski zbor Sveučilišta u Zagrebu, a veliki broj nezadovoljnih s novim cijenama natjerao je Studentski centar na promjenu komunikacije prema studentima. Tako se među studentskim krugovima proširila informacija kako je SC pozvao u ponedjeljak u 12 sati predstavnike Studentskog zbora i Vijeća studenata veleučilišta i visokih škola na sastanak o korekcijama cijena što nam je potvrdio i glasnogovornik Vijeća studenata Maro Alavanja.

– Mogu potvrditi da nas je SC pozvao na sastanak, a Vijeće studenata veleučilišta i visokih škola i dalje stoji pri svojem stavu, a to je da podržava načelnu korekciju cijena. Vijeće isto tako neće odustati od javne objave analize poskupljenja, financijskog izvještaja SC-a, kratkoročnih i dugoročnih ciljeva poskupljenja te studije održivosti – A to su dokumenti na kojima SC temelji poskupljenje studentskih domova, rekao nam je glasnogovornik Vijeća studenata Maro Alavanja.

Izdvojeni članak

Preko 80 posto studenata protiv poskupljenja studentskih domova

Do komentara predsjednika Studentskog zbora Petra Labrovića o sastanku sa SC-om nismo uspjeli doći, a on je u intervjuu za srednja.hr nedavno izjavio kako su tjednima prije objave cjenika upozoravali da se to pitanje treba riješiti, a da su tek 9. prosinca dobili novi cjenik za koji je i ministar Mornar tražio njihovu suglasnost.

– Odmah sam rekao da to neću potpisati bez konkretne financijske konstrukcije i prijedloga za iduću godinu. Vjerujem da oni to tada uopće nisu imali, a ne da nisu htjeli dati i onda je upravitelj Pejo Pavlović zatražio da se Studentski zbor isključi iz pregovora te je ministar u vrijeme tehničke Vlade prihvatio promjene. Mislim da je i to sporno, jer se tako problemi ostavljaju nekim drugim ministrima, rekao je u intervjuu prije dva tjedna predsjednik SZ-a Petar Labrović.