Pretraga

U tijeku su pregovori oko traženja rješenja za ‘problematičnu’ menzu na zagrebačkoj Veterini

A- A+

Studentski restoran na Veterinarskom fakultetu u Zagrebu neko vrijeme je trn u oku čelnicima zagrebačkog Studentskog centra. Budući da se radi o prostoru koji je u najmu, a uz to je mračan, uzak i star, vode se pregovori o pronalasku novog rješenja za taj studentski restoran. Evo kakvo mišljenje dijele studenti Veterine o svojoj menzi i što o njoj govori iz sanacijski upravitelj za prehranu Mirko Bošnjak.

Foto: Srednja.hr

Studenti Veterine u Zagrebu u sklopu svog fakulteta imaju menzu, no ista predstavlja problem kako nekolicini studenata, tako i Upravi zagrebačkog Studentskog centra. Da biste naručili i pojeli topli obrok, morate ući u podrum koji je mračan, star i uzak, stoga nije ni čudno da se razmišlja o preuređenju ili pak izgradnji nove menze na Veterini.

Izdvojeni članak

Projekt profesora Mrljaka s Veterinarskog fakulteta dobio 2,3 milijuna eura iz fondova EU

Čim uđete bit će vam jasno zašto se traži novo rješenje

– Ako uđete u studentski restoran ‘Veterina’ odmah će Vam biti jasno koji su razlozi traženja novog rješenja – prostora za restoran u zgradi Veterinarskog fakulteta. Navedeno je usko povezano s planovima korištenja prostorija u vlasništvu Veterinarskog fakulteta, jer SC Zagreb je u postojećem prostoru restorana ‘podstanar’!, odgovorio nam je sanacijski upravitelj za prehranu Mirko Bošnjak dodavši kako su pregovori oko pronalaska novog rješenja u tijeku.

U riječi gospodina Bošnjaka uvjerili smo se nekoliko puta i sami. Već dvije godine obilazimo zagrebačke menze te iste ocjenjujemo, stoga smo posjetili i Veterinu. Navedeni studentski restoran poslužuje solidnu hranu, no prostor je itekako problematičan. Gužva pri narudžbama se stvara čim se pojavi desetak studenata, a prostor za pripremu i konzumaciju hrane više je nego nedostatan.

Izdvojeni članak

Studenti veterine organiziraju besplatnu izložbu egzotičnih životinja

Studenti svjesni neadekvatnosti prostora, ali ističu obiteljsku atmosferu

– Izgled menze je u redu, ali to govorim samo zato jer sam svjesna činjenice da je menza stara i smještena u podrumu i jer se od toga ne može mnogo očekivati. Renoviranje je nužno jer je menza premala – njen kapacitet nije proporcionalan broju studenata Veterine, a kamoli studenata sa strane te ostalog osoblja Fakulteta, rekla nam je Anđela Šimić, studentica Veterinarskog fakulteta. Dodala je kako se među studentima priča da je u planu izgradnja nove menze, no nisu sigurni da je potonje istina.

Kad smo prije otprilike tri mjeseca razgovarali s nekolicinom studenata koji se hrane u podrumskoj menzi, isti su nam rekli kako je prostor neadekvatan, zbog čega je sužen i izbor hrane, ali su njihove ocjene bile poprilično visoke. Razlog tomu je ljubazno osoblje, obiteljska atmosfera i svjesnost činjenice da im je pri ruci.