Pretraga

Top lista zagrebačkih menzi: Agronomija

A- A+

Menza Agronomskog fakulteta je četvrta po redu koju smo ove godine odlučili posjetiti tijekom naše ocjenjivačke turneje. Nakon Ekonomije, Veterine i Lašćine na red je došao ovaj mali neugledni, a ipak poseban studentski restoran.

Nakon što smo obišli dvije fakultetske i jednu domsku menzu, onu na Lašćini, odlučili smo provjeriti stanje na Agronomskom fakultetu i ocijeniti kvalitetu studentskog restoranu na istoku grada. Nekoliko minuta hoda od tramvajske stanice na Ravnicama dovelo nas je do glavne fakultetske zgrade. Valja naglasiti da ćete prvi put imati problema s pronalaskom menze jer nigdje ne postoje putokazi prema podrumskim ‘katakombama’ gdje se menza nalazi. Neka vas hodnik iz ratnih bunkera ne prestraši jer na kraju puta će vas dočekati sasvim skromna menza s ljubaznim osobljem.

Prihvatljiva, pomalo bezukusna ponuda

Usprkos simpatičnosti, menza na Agronomiji ima nekoliko ozbiljnijih nedostataka. Što se hrane tiče, problematična je neusklađenost predviđenog jelovnika sa stvarnom ponudom. S obzirom na sužen izbor bili smo prinuđeni izabrati kotlete s blitvom i rižotom od šampinjona, varivo od graška, salatu od kupusa te sokove i puding.

Izdvojeni članak

Top lista zagrebačkih menzi: Lašćina

Jela sama po sebi nisu bila loša, zapravo najlakše ih je opisati kao neutralna. Varivo od graška je bilo pregusto, ali toplo i okus je bio bolji od izgleda. Slična stvar je bila i s prilozima. Blitva s krumpirom i rižot su pokazivali znakove prekuhanosti i kroničnu boljku menzaške hrane – nedostatak okusa i začina. Za razliku od priloga meso je imalo solidan okus, ali teško su se rezali i žvakali.
Sve u svemu, kvaliteta i ponuda hrane nije ništa bolja od tužnog prosjeka zagrebačkih menzi.


Kvaliteta hrane: 5/10

Ruski nuklearni reaktor s ugodnim osobljem

O ambijentu smo već par riječi rekli u uvodu, no nužno je da se ponovno vratimo na tu temu. Kada smo napokon pronašli menzu zaprepastio nas je prostor u kojem je ista smještena. Naime, do ulaza vodi tridesetak metara dugi hodnik osvijetljen žmirkajućim lampama koji neodoljivo podsjeća na prizore iz holivudskih filmova koji prikazuju sovjetska nuklearna postrojenja. Nedostajali su za potpun ugođaj tek uniformirani tovaruši.

Izdvojeni članak

Top lista zagrebačkih menzi: Veterina

Ništa bolje stanje nije ni u samoj menzi. Oronuli inventar i zaista skučen prostor nužno je renovirati što prije. Svjetla točka ovog studentskog restorana koje je izuzetno ljubazno. Vlada obiteljska atmosfera slično kao na i Veterinarskom fakultetu. Zaposlenice se studentima obraćaju s ‘anđele’, ‘dušo’ i ‘srce’ što je uvijek lijepo čuti nakon napornog fakultetskog dana, a blagajniku nije stran ni humor.
Ovakav odnos zaposlenika menze za svaku je pohvalu i Agronomiji je u ovoj kategoriji donijelo par bodova bonusa.

Ambijent: 5/10

Znaju se stvoriti gužve

S obzirom da smo studentski restoran na Agronomiji posjetili u petak poslijepodne, gužve pretjerane nije bilo. Ipak u razgovoru sa zaposlenima i stalnim gostima doznali smo kako se gužve znaju stvoriti tijekom sredine tjedna kada Šumarstvo i Agronomski fakultet rade punim kapacitetom te su nam pomogli s traženjem objektivne ocjene u ovoj kategoriji.

Gužva: 6/10

Izdvojeni članak

Šibenski studenti zbog vlasnika restorana mjesecima gladni, no ubrzo dobivaju svoju prvu menzu

Čistoća na prihvatljivoj razini

Na čistoću većih zamjerki nemamo. Suženost menze diktira i neke higijenske uvijete, ali ono najbitnije je sasvim korektno. Naime, posuđe je čisto s gdje kojom mrljicom na priboru. Primijetili smo i nekoliko salveta i poklopaca od pudinga na podu, no stolovi i šank su vrlo čisti. U menzi je zagušljivo i osjeti se miris hrane, ali ipak ne onako kako bi se moglo očekivati s obzirom na uvjete.

Čistoća: 7/10

Kava za pet kuna

Studentski restoran na Agronomiji je bonus bod zaslužio iz istog razloga kao i menza na Veterini. U ponudi je sasvim solidna kava po cijeni od svega pet kuna. Zapravo za mali novac možete uživati u ovom dragocjenom napitku netom nakon ručka što je uvijek lijepo.

Bonus: 1/3

Izdvojeni članak

Top lista zagrebačkih menzi: Ekonomija

Studenti podjeljeni

Kao što su i naši dojmovi raznoliki, tako su i studentske ocjene ovoj menzi dosta različite. Brucošica hortikulture Ena je restoranu dala prilično visoku sedmicu. – Meni je ovdje sasvim ok. Uglavnom je hrana pristojna, a i čisto je, kazala je. S druge strane nešto stoža je bila Kristina, njena kolegica s Agronomskog fakulteta koja je menzu skromnom četvorkom. – Premali je izbor hrane, a ni porcije nisu dovoljne. Ponuda s jelovnika brzo nestane pa smo prinuđeni jesti ono što ne želimo, zaključila je.

Studentske ocjene: 11/20

Tko nema izbora mora biti zadovoljan

Kao što smo već rekli, menza na Agronomiji je jako daleko od idealne, ali nakon što prevladate prvotni šok nije tako strašno. Hrana nije sjajna, ugođaj je loš, no osoblje je izuzetno susretljivo i blisko, a menza je relativno čista. U obzir valja uzeti i činjenicu da studenti sa Šumarstva i Agronomije nemaju puno izbora i da je ovo jedina menza u blizini izuzev one na Ekonomiji te s toga ista i nije tako loša.

Ukupna ocjena: 36/63

Foto: Ocjene zagrebačkih menzi 2013./2014.