Pretraga

Veliki zagrebački faks objavio gdje će izvoditi nastavu od jeseni: Još nema povratka na staru lokaciju

A- A+

Fakultet strojarstva i brodogradnje (FSB) u Zagrebu objavio je gdje će održavati nastavu u nadolazećoj akademskoj godini. Kako se njihova primarna lokacija obnavlja zbog potresa, studenti će većinu nastave slušati u zgradi Tekstilprometa na Žitnjaku. Dislocirani su i uredi studentske referade, dekanata, stručnih služba i nastavnika fakulteta.

Tekstil promet

Tekstilpromet | screenshot: Google Karte

Sve tri zgrade Fakulteta strojarstva i brodogradnje (FSB) Sveučilišta u Zagrebu na Vrbiku u obnovi su od svibnja zbog oštećenja nastalih potresom. Sada je FSB objavio i gdje će se odvijati nastavi u nadolazećoj akademskoj godini.

Nastava i laboratorijske vježbe na različitim lokacijama

Tako će studenti većinu nastave slušati u zgradi Tekstilprometa na Žitnjaku, na adresi Ulica Grada Gospića 1a. Tamo će se od jeseni nalaziti i studentska referada koja je trenutno u zgradi BCC-a na adresi Koledovčina 1, 3. kat. Na toj adresi odvijat će se i većina konzultacija s nastavnicima koji svoje urede imaju na više adresa.

– Našim novoupisanim studentima doći će obavijest putem e-maila o detaljima za preuzimanje studentskih iskaznica i ugovora, stoji u obavijesti FSB-a.

Laboratorijske vježbe bit će u prostoru Viadukta na Radničkoj cesti 206. Dislocirani su i fakultetski uredi pa su tako dekanat i stručne smještene na adresi Koledovčina 1, 3. kat.

Izdvojeni članak
slomljeno stablo u botaničkom vrtu

Čak 13 zagrebačkih fakulteta oštećeno je zbog oluje: Ova dva pretprjela su značajnu štetu

U nadolazećoj akademskoj godini ne očekuje se povratak na staru lokaciju

– Sve lokacije na kojima će se odvijati nastava povezane su tramvajskim linijama ZET-a. Ulica Grada Gospića 1a linijama 2, 3 i 13, Koledovčina 1 linijama 2 i 3, a Radnička cesta 206 linijama 2 i 3. U akademskoj godini 2023./2024. ne očekuje se povratak na staru lokaciju na adresu Ivana Lučića 5, Vrbik, obznanili su s FSB-a.

Kao što smo pisali, radovi na FSB-u traju od 2. svibnja. Zbog toga je u prošloj akademskoj godini studentima tog fakulteta završetak nastave u ljetnom semestru bio pomaknut na 15. svibnja, a nastava se odvijala i online. Kolokviji i ispiti održavali su se uživo u prostorijama izvan fakulteta.

Tada su nam s FBS-a rekli da je kraj radova predviđen za kraj lipnja 2024., no ako se to ne dogodi ugovor s Tekstilprometom produžit će se kako bi se nastava i dalje tamo održavala. U toj zgradi, potvrdili su nam tada s FSB-a, nastavu će imati i studenti Arhitektonskog, Građevinskog i Geodetskog fakulteta.