Pretraga

SC u Zagrebu studentima nudi besplatno savjetovanje: Evo kako im se možete obratiti

A- A+

Studenti koji koriste usluge SC-a u Zagrebu, među kojima je i stanovanje u studentskom domu, imaju pravo na besplatno savjetovanje ako imaju potrebu za razgovorom. Mogu se javiti studenti s teškoćama prilagodbe na novo mjesto stanovanja ili s anksioznim smetnjama. Termin se može dogovoriti pozivom ili porukom na WhatsApp.

studentski dom cvjetno naselje zagreb

Studentski dom Cvjetno naselje Zagreb | foto: Hrvoje Debeljak, srednja.hr

Studenti korisnici Studentskog centra (SC) u Zagrebu imaju pravo na besplatno savjetovanje u sklopu studentskog doma ‘Cvjetno naselje’. U savjetovalište mogu doći studenti koji imaju teškoće prilagodbe na novo mjesto stanovanja, studij i okruženje, kao i oni s anksioznim smetnjama poput napadaja panike, zabrinutosti, strahova i fobije.

Mogu im se obratiti i studenti koji imaju teškoće u odnosima s drugim ljudima, sramežljivost, strah od javnog nastupa, promjene u raspoloženju, gubitak interesa, povlačenje i depresivna stanja. Isto tako i oni s teškoćama u učenju, poremećajima prehrane, zlouporabom psiho-aktivnih droga i drugih oblika ovisnosti.

Izdvojeni članak
Djevojka pod stresom

Intruzivne misli ponekad imaju svi, ali kada one postaju problem? Evo što kaže psihologinja

– Studenti dolaze uz prethodnu najavu i dogovor termina na kontakt brojeve telefona: 01/4593-660 i 091/4593-579. Termin možete dogovoriti pozivom ili na WhatsApp, rekli su nam iz zagrebačkog SC-a.

Savjetovanje provodi pomoćnik upravitelja za pomoć studentima i zaposlenicima, organizaciju rada i opće poslove. U savjetovalište se mogu javiti i radnici SC-a u Zagrebu i to u području zaštite života, zdravlja, privatnosti, dostojanstva i uznemiravanja radnika.