Pretraga

Doznajte koliko će studenata ove godine upisivati na svaki od studija Sveučilišta u Zadru kao i koji su uvjeti upisa

A- A+

Bliže se upisi na fakultete, a gotovo sva veća sveučilišta u Hrvatskoj objavila su natječaj za upise i upisne kvote po pojedinim sastavnicama. Učinilo je to i Sveučilište Zadru, gdje je za upise u narednu akademsku godinu predviđeno ukupno 1.477 mjesta.

Sveučilište u Zadru | Foto: Silvija Vuković, srednja.hr

Na svojih 16 jednopredmetnih i 18 dvopredmetnih studija Sveučilište u Zadru u akademskoj godini upisuje ukupno 1.477 studenata.

Izdvojeni članak

Smanjena upisna kvota u Osijeku: Doznajemo koliko će studenata ove godine upisivati svaki od tamošnjih fakulteta

Najviše mjesta predviđeno je za upis redovnih studenata na dvopredmetni studij Anglistike (87), zatim dvopredmetni studij Francuski i književnost (67), dvopredmetni studij Njemački jezik i književnost (65) te jednopredmetni studij Kultura i turizam (62).

– Pri izradi rang liste pristupnika za upis studenata u prvu godinu redovitih jednopredmetnih i dvopredmetnih preddiplomskih sveučilišnih studija i redovitih integriranih jednopredmetnih preddiplomskih i diplomskih sveučilišnih studija na Sveučilištu u Zadru u akad. god. 2018./2019. na
temelju rezultata državne mature, ocjene iz srednje škole nose do 30%, a ocjene na državnoj maturi nose do 70%, osim za studij Menadžment, gdje ocjene iz srednje škole nose do 40%, a ocjene na državnoj maturi do 60% bodova, stoji u natječaju za upis redovnih studenata temeljem državne mature.

U dokumentima koji slijede možete vidjeti broj upisnih mjesta za redovne, izvanredne studente kao i uvjete upisa na pojedine sastavnice.

[scribd id=378824024 key=key-HUPC3iiXYygONWpXvRZx mode=scroll]

[scribd id=378824059 key=key-5sSCxIXNZUmUbZq29O4b mode=scroll]

[scribd id=378824063 key=key-MmS9bRdhrv8FcprirQKI mode=scroll]