Pretraga

Mjesta za ukupno 1.327 brucoša: Rijeka i Sjever objavili koji studiji upisuju studente na jesenskom roku

A- A+

Za dva dana istječe mogućnost odabira ispita koje pristupnici planiraju polagati ne jesenskom roku državne mature. Neovisno o tome pišu li maturu ili su ju već položili, kandidati mogu na istom roku konkurirati za studije na kojima je ostalo mjesta nakon ljetnog. Sveučilišta Sjever i u Rijeci objavila su koji će tamošnji studiji upisivati studente i na jesenskom roku, a ukupno je mjesta na ta dva sveučilišta za čak 1.327 brucoša.

Foto: Pixabay

Kandidati koji se u jesenskom roku žele upisati na neko od preostalih slobodnih mjesta na visokim učilištima studije biraju putem sustava Postani student, a činiti to mogu sve do 17. rujna u 15:59.

U Rijeci prazna ostala trećina mjesta

Izdvojeni članak

Pola mjesta ostalo im prazno: Javno sveučilište nudi besplatne pripreme za jesenski rok mature

Već smo pisali kako je na Sveučilištu u Rijeci trećina kvote planirane za ovu godinu ostala neispunjena. Ovih dana Sveučilište je objavilo i koji će studiji provoditi upise na jesenskom roku, a mjesta je za ukupno 1.130 studenata – 641 redovnog, 434 izvanredna i 55 studenta stranih državljana.

Najviše mjesta za jesenski rok ostalo je na riječkom Ekonomskom fakultetu, ukupno 224. Po broju preostalih slobodnih mjesta u Rijeci slijede Pravni fakultet sa 192, zatim Tehnički gdje je još 168 mjesta, Pomorski sa 131 mjestom te Fakultet za menadžment u turizmu i ugostiteljstvu. Iako je mjesta ostalo u kvoti za strance, na dva  dvopredmetna studija Filozofskog fakulteta – Englesom jeziku i književnosti te Povijesti i jednopredmetnoj Kulturologiji na jesenskom se roku neće upisivati novi studenti. Napomenimo i ovom prilikom kako se, unatoč najavi, studenti neće upisivati na riječki studij Logopedije, jer je njegova uspostava još uvijek u tijeku. Više u tome čitajte na poveznici.

Točan broj slobodnih mjesta na svakoj od sastavnica Sveučilišta u Rijeci doznajte u dokumentu u nastavku. *napomena: ako vam dokument nije vidljiv, potrebno je osvježiti stranicu.

Loader Loading...
EAD Logo Taking too long?

Reload Reload document
| Open Open in new tab

Download [728.89 KB]

Na Sveučilištu Sjever još 197 mjesta

Mjesta je ostalo i na pojedinim studijima Sveučilišta Sjever, njih ukupno 197, od čega 95 za redovne studente. Po 32 studenta upisuju se na izvanredni studij Sestrinstvo, 33 na studij Poslovanje i menadžment i 35 na redovni studij Logistika i mobilnost.

Točan broj slobodnih mjesta na studijima Sveučilišta Sjever doznajte u dokumentu u nastavku. *napomena: ako vam dokument nije vidljiv, potrebno je osvježiti stranicu.

Loader Loading...
EAD Logo Taking too long?

Reload Reload document
| Open Open in new tab

Download [101.11 KB]


Sve najnovije informacije o državnoj maturi pratite na našim Facebook stranicama Maturanti 2019. i Maturanti 2020. te u grupi Državna matura. Isto tako, možete nas pratiti i na našem Instagram profilu @drzavna.matura. Više tekstova o maturi 2019. čitajte u tekstovima na ovoj poveznici, a vaš kalkulator bodova za maturu isprobajte ovdje.