Pretraga

Prva županija donijela odluku o nastavi od ponedjeljka, učenici se vraćaju u škole

A- A+

Ova srijeda posljednji je dan jesenskih praznika za učenike, a zbog velikog broja novozaraženih u posljednjih tjedan dana odlučeno je kako će se sutra i prekosutra nastava odvijati online u većini županija. Ono što interesira većinu učenika je kako će se nastava odvijati idućeg tjedna. Odluke o tome donosit će same županije, a Primorsko-goranska već je odlučila kako se učenici vraćaju u klupe. Ipak, same škole mogu odrediti drugačiji model.

odmor škola

Foto: pixabay

Zbog loše epidemiološke situacije, odlučeno je na razini države da će se nastava 4. i 5. studenog održavati online. Kada je riječ od idućem tjednu, od 8. studenog, odluke će donositi same županije. Stožer Primorsko-goranske županije odlučio je da će se učenici od ponedjeljka vratiti u škole.

– Što se tiče stanja u školama, od ponedjeljka ide nastava uživo. Svaki ravnatelj se odlučuje na model kojim će ići dalje, mi predlažemo da se od ponedjeljka ide na nastavu uživo odnosno model A, rekao je načelnik Stožera Civilne zaštite Primorsko-goranske županije Mladen Šćulac po završetku redovne sjednice na kojoj je razmatrana trenutna epidemiološka situacija u PGŽ-u.

Kako stoji u priopćenju županije, u prosjeku je u PGŽ-u ispod 400 novooboljelih dnevno, a raste i interes za cijepljenjem, te se cijepi blizu tisuću osoba dnevno.

Izdvojeni članak

Zabilježen veći interes za cijepljenje učenika, iz HZJZ-a otkrili kada se može organizirati u školama

Podsjetimo, neki osnivači škola već su ranije odlučili kako njihovi učenici ni ovaj četvrtak i petak nastavu neće imati online. To su škole čiji je osnivač Zadarska županija, odnosno sve škole van Zadra, koje će moći imati nastavu uživo. Nastava uživo će se održavati i u školama čiji je osnivač Grad Sisak te, djelomično u dvije škole čiji je osnivač Grad Čakovec.

U riječkim školama ovoga tjedna bit će organiziran prihvat učenika s teškoćama u razvoju, s kojima će raditi pomoćnici u nastavi. Također, osnovna škola Ivana Gorana Kovačića u Delnicama organizirat će nastavu za učenike od prvog do četvrtog razreda u školi, radit će i produženi boravak, a učenici predmetne nastave, od petog do osmog razreda, nastavu će 4. i 5. studenoga pratiti online.