Pretraga

Stigla rješenja ispita mature iz Sociologije: Evo kako ste trebali odgovarati na pitanja

A- A+

Ispit mature iz Sociologije bio je ispit koji su prošle godine maturanti najlošije riješili – više od polovice njih dobilo je nedovoljan. Na ovome roku Sociologija se polagala u ponedjeljak, a točna rješenja ispita NCVVO je već objavio.

Foto: Ivan Božić|srednja.hr

Nakon ovogodišnjeg ispita mature iz Sociologije maturanti baš i nisu imali pozitivne dojmove. Ispit je pisalo njih malo više od 500, a oni s kojima smo razgovarali nakon testa požalili su se kako im je ovaj predmet bio poprilično težak.

Izdvojeni članak
udžbenik iz sociologije

‘Ne očekujem prolaz, od učenja mi se sve pomiješalo’: Punkeri unijeli kaos u maturu iz Sociologije

– Ovo mi je bila prva matura, još imam glavne predmete, s tim da mi je Sociologija jedini izborni predmet. Pripremala sam se dosta iz propisanog udžbenika dr. Nenada Fanuka. No, jako sam razočarana riješenosti te smatram da 90 minuta nije bilo dovoljno za riješiti sve zadatke. Ne mogu izdvojiti točno jedan zadatak koji mi je predstavljao problem, ali, između ostalog, priča o grafitu ‘Paraf punk’ iz Rijeke te kojem tipu društvene grupe (ili tako nešto) pripada. Uopće nisam skužila što su tražili. Također pitanja su bila dvosmislena i ne znam kako će to bodovati. Proći ću, ali s kojom ocjenom – to je upitno, kazala nam je nakon ispita maturantica Nora iz Prirodoslovno-tehničke škole u Splitu.

Kako su izgledali zadaci na ovogodišnjem ispitu iz Sociologije možete provjeriti u dokumentu u nastavku.U istom dokumentu, ispod ispitne knjižice nalaze se i rješenja tih zadataka.

*napomena: ako vam dokument nije vidljiv, potrebno je osvježiti stranicu ili kliknuti ovdje.

Loader Loading...
EAD Logo Taking too long?

Reload Reload document
| Open Open in new tab

Download [1.44 MB]


Sve najnovije informacije o državnoj maturi pratite na našoj Facebook stranici Maturanti 2019. i u grupi Državna matura. Isto tako, možete nas pratiti i na našem Instagram profilu @drzavna.matura. Više tekstova o maturi 2019. čitajte u tekstovima na ovoj poveznici, a vaš kalkulator bodova za maturu isprobajte ovdje.