Pretraga

Sveučilišta u Splitu i Osijeku objavila na kojim je fakultetima ostalo mjesta za upis na jesenskom roku

A- A+

Ako niste upali na željeni studij tijekom ljetnog upisnog roka, nije sve izgubljeno. Nakon Sveučilišta u Rijeci i Sveučilišta Sjever, slobodna mjesta na jesenskom upisnom roku, objavili su Sveučilišta u Splitu i Osijeku.

Sveučilište u Splitu; foto: www.unist.hr

U Splitu je za upis u I. godinu preddiplomskog sveučilišnog, integriranog preddiplomskog i diplomskog sveučilišnog te stručnog studija u akademskoj godini 2017./2018. ostalo slobodno 976 mjesta, od čega 523 na sveučilišnim studijima.

Popunjeni Kineziološki i Medicinski fakultet, a najviše slobodnih mjesta na Fakultetu elektrotehnike, strojarstva i brodogradnje

Izdvojeni članak

Niste nigdje upali? Pogledajte na kojim je fakultetima u Rijeci i na Sveučilištu Sjever ostalo još mjesta

Što se tiče sveučilišnih studija, sve kvote su popunjene na Kineziološkom i Medicinskom fakultetu Sveučilišta u Splitu. Najviše slobodnih mjesta ostalo je na Fakultetu elektrotehnike, strojarstva i brodogradnje te Prirodoslovno-matematičkom fakultetu i Pravnom fakultetu. Na izvanrednim studijima, pak, najveći broj mjesta ima na Pravnom i Pomorskom fakultetu.

S obzirom da su kvote za sveučilišni studij na Kineziološkom fakultetu popunjene istaknimo da oni koji su zaintersirani za taj studij u Splitu, imaju opciju upisa na stručni studij.

Naime, na preddiplomskim stručnim studijima ostalo je ukupno 453 slobodna mjesta i to na svim sastavnicama koje ih izvode. Najmanje mjesta za jesen ostalo je na Građevinskom i Kemijsko-tehnološkom fakultetu, a najviše na Kineziološkom fakultetu i Sveučilišnom odjelu za stručne studije.

Prijave za upis na studij obavljaju se na mrežnoj stranici www.postani-student.hr putem koje se pristupa Nacionalnom informacijskom sustavu prijava na visoka učilišta (NISpVU), sustavu pomoću kojeg kandidati prijavljuju polaganje ispita državne mature i prijavljuju se za upis na odabrane studije.

[scribd id=354958551 key=key-Dqe8cU9llZ7PCyCVstcv mode=scroll]

U Osijeku 860 slobodnih mjesta

Izdvojeni članak

Objavljeni natječaji za upis na diplomske studije u Zagrebu, Splitu, Rijeci i Osijeku

Sveučilište u Osijeku, također je objavilo koja su mjesta na njegovim sastavnicama ostala prazna, nakon što je završio ljetni upisni rok.

Ukupno na preddiplomske i integrirane sveučilišne te stručne studije, na jesenskom će se roku moći upisati 860 kandidata. Od tog broja 721 mjesto namijenjeno je za upisnike preddiplomskih i intergriranih sveučilišnih studija, a 139 za zainteresirane za stručne studije.

Najviše je mjesta ostalo na Filozofskom i Poljoprivrednom fakultetu, dok recimo na integriranom sveučilišnom Učiteljskom studiju u Osijeku, nema više slobodnih mjesta.

Slobodnih mjesta nema ni na preddiplomskom sveučilišnom studiju Sestrinstva u Osijeku, kao ni na sveučilišnom studiju Arhitekture i urbanizma.

Sve ostale detalje pogledajte u priloženom dokumentu.

[scribd id=354958619 key=key-KgV3W4MYDUoayxJLTKLY mode=scroll]