Pretraga

Čitava škola u Zagrebu prešla na online nastavu: U Hrvatskoj u samoizolaciji preko 10 tisuća učenika

A- A+

Tehnička škola Ruđera Boškovića u Zagrebu od danas je na C modelu nastave, što znači da se ona u potpunosti izvodi online za sve učenike. U Hrvatskoj je trenutno zaraženo nešto više od dvije tisuće učenika, a u samoizolaciji ih je preko 10 tisuća.

Foto: srednja.hr

– Uz prethodnu suglasnost Gradskog ureda za obrazovanje, a zbog kontinuiranog pogoršanja epidemiološke situacije u našoj školi, od petka, 24. rujna do petka, 8. listopada 2021., za sve razredne odjele škole nastava će se izvoditi po Modelu C – nastava na daljinu, osim za razredne odjele koji po tjednom rasporedu sati imaju radioničke vježbe, uz uvjet da epidemiološka situacija u razrednom odjelu bude povoljna za navedeno, obavijestili su iz Tehničke škole Ruđer Bošković u Zagrebu.

Nastava na daljinu, piše dalje u obavijesti, organizira se u skladu s rasporedom sati i mogućim izmjenama istoga (na dnevnoj razini) u realnom vremenu.

Izdvojeni članak

Raste broj zaraženih u zagrebačkim školama: ‘Roditelji dovode djecu na Velesajam, cijepimo starije od 12’

Kako doznaju 24sata.hr, na online nastavu prešlo se jer je osam razreda završilo u samoizolaciji. Prema informacijama Ministarstva, prenosi isti portal, na jučerašnji dan bio je zaražen 2.021 učenik osnovnih i srednjih škola u Hrvatskoj. U samoizolaciji je 10.582 učenika.

Zaraženih i učenika u samoizolaciji je naviše u Gradu Zagrebu (oboljelih 689, u samoizolaciji 4.203). Najmanje oboljelih je u Ličko-senjskoj županiji, pet u osnovnim školama, te pet u srednjim, no u toj županiji je 95 učenika u samoizolaciji, prenosi 24sata.hr.