Pretraga

Cooltura: Stripteasea, druženje i novi Maroon 5 za nedjeljno opuštanje

A- A+

Nedjelja je dan za opuštanje i druženje. Najprije predlažemo novi album Maroon 5, a potom smo pripremili nešto za žensku publiku: Magic Mikea s Channingom Tatumom u glavnoj ulozi. Dečki  nije po vašem ukusu? Ništa zato jer je u Zagrebu započeo Zagreb film festival, u Rijeci se održava zanimljiva izložba, a u Splitu je uskoro Škola fotografije pa možda tamo pronađete nešto što će vam se svidjeti.

mtv.com

Magic Mike: mišići, ples u krilu i muškarci u tangama

Kratko i jasno: Puno mišića, pločica, plesa u krilu i Channing Tatum u tangama idealan su izbor za žensku večer. Dečki će ovaj film zbog svega gore navedenog najvjerojatnije proglasiti pretjeranim, a mlađi od 16 bi možda ipak trebali još malo pričekati.

Magic Mike govori o mladićima koji za život nastoje zaraditi stripteaseom. I to bi od radnje bilo to jer poslije dolaze njihovi prvi nastupi i sve pada u drugi plan. Dakle jasno vam je: scenarij je osrednji, odnosi među likovima nedorečeni, a radnja otvara puno pitanja od kojih se većina djelomično zatvori. Međutim Magic Mike nije film koji se gleda zbog fenomenalne glume koja konkurira za Oscara ili zbog složenog scenarija nego da bi ste se zabavili.

Zato cure pozovite prijateljice na pravo jesensko druženje i pogledajte Magic Mikea ako to još niste stigle. Nakon što Channing Tatum, Alex Pettyfer ostali počnu plesati bit ćete uvjerene da gledate nešto između filma Step Up i nastupa Chippendalesa. I to samo za vas.

Adam Levine: romantičar ili zločesti dečko iz Maroon 5? 

Od izdavanja svog prvog studijskog albuma 2002., do sada, Maroon 5 je doživio značajnu promjenu i to preobrazbom imidža frontmena Adama Levinea. Od sramežljivog, nenametljivog pjevača balada, do zločestog dečka koji se ‘Moves like Jagger’, nalazi cure za jednu noć i živi život rock zvijezde. Kako je to utjecalo na Maroon 5? Iza njih je zvukom nešto drugačiji, no još jedan solidan album.

Na svom četvrtom studijskom albumu, nazva ‘Overexposed’, Maroon 5 su ponovili već uhodani recept: prvo red teško-mi-je ljubavnih tužaljki (Love Somebody), zatim malo intimnih ispovijesti za olakšavanje duše (Man Who Never Lied), i na kraju oproštaj od bivše ljubavi u jednoj od njihovih vrlo dobrih balada (Beautiful Goodbye).

Pitate se gdje je tu ulomak iz Adamovog života ‘zločestog dečka’? To prepuštamo vama da otkrijete jer, iako u spotovima pokazuje tetovaže, partija s Jaggerom i sudjeluje u policijskoj potjeri, Adam Levine i Maroon 5 i dalje prije svega pjevaju o ljubavi, od sada uz dašak malo drugačijeg, disco-Eurythmics zvuka koji će vas natjerati da zaplešete.

justjared.com

Izdvojeni članak

Cooltura: Kakav je zapravo TED i što se dogodilo s Linkin Parkom

Događaji:

Zagreb: Filmoljupci, danas je započelo deseto izdanje Zagreb film festivala. Ovogodišnji ZFF traje od 14. do 21. listopada, a održavat će se na šest lokacija: u kinima Europa, Grič, Tuškanac, Dokukinu KIC, Zagrebačkom plesnom centru, a dio programa prikazat će se i u Muzeju suvremene umjetnosti.

Na repertoaru se nalazi stotinjak filmova u deset programa, a natjecateljski dio festivala donosi i nove međunarodne debitantske naslove. Uz to tu je i niz popratnih programa poput Velikih 5, Mog prvog filma i Bibijade za najmlađe. O čemu se radi provjerite na popularnom ZFF-u!

Rijeka: Ottavio Missoni: ”Genije boje”
Od 9. do 20. listopada u riječkoj Galeriji Kortil biti će otvorena izložba ‘Genije boje’ koja predstavlja cjeloviti opus jednog od najznačajnijih dizajnera današnjice, Ottavia Missonija.

Split: prijavite se za Školu fotografije!
Svi zainteresirani i stariji od 14 godina imaju priliku prijaviti se za Školu fotografije koja započinje 22. listopada u prostorijama Fotokluba Split, pod vodstvom prof. Pere Dragičevića.

Škola traje dva mjeseca, te obuhvaća predavanja u večernjim terminima i praktični rad subotom. Cijena tečaja za učenike i studente iznosi 400 kuna. Za sve informacije nazovite na:021 347-597