Pretraga

Djedica maturirao u 101. godini, a planira upisati i fakultet

A- A+

Vjerovali ili ne, Johnu Motesu trebalo je čak 84 godine da dobije svjedodžbu o završenoj srednjoj školi. Godine 1933. i sa svega osamnaest godina pridružio se Zračnim snagama, ali na svjedodžbu nije zaboravio.

Screenshot: YouTube

Izdvojeni članak

Najstariji na svijetu: Sa 96 godina diplomirao na Studiju za umjetnost i dizajn

Nakon komplikacija sa zdravljem, u drugom razredu srednje škole John Motes morao je odustati od škole. Ipak, 84 godine kasnije, a u 101. godini života primio je svoju srednjoškolsku svjedodžbu. 

Škola Goshen High dodijelila mu je diplomu u klasi 2017., a prilika da i on bude maturant činila se zauvijek izgubljenom, dok se u priču nisu uplela njegova djeca koja su kontaktirala bivšu školu svoga oca. 

– Pitali smo maturante može li im se pridružiti još jedan na svečanoj ceremoniji dodjele svjedodžbi, a oni su odgovorili da bi bili presretni, ispričao je Anthony May, pomoćnik ravnatelja, za wvtm13.com. 

A baš kao i ostali maturanti, John ima planove za budućnost. Upisao se i od jeseni kreće studirati glazbu na Sveučilištu Sjeverna Alabama. Kaže, planira živjeti do 107. godine, pa ima dovoljno vremena i za završiti fakultet.