Pretraga

Kolindin savjetnik za mlade obranio doktorat – Halid pjevao, a Kolinda ispitivala

A- A+

“KOJA JE korelacija između psiholoških čimbenika i vremena oporavka kod sportskih ozljeda?”, pitanje je koje predsjednica Kolinda Grabar Kitarović ispred komisije Medicinskog fakulteta uputila svom savjetniku s Pantovčaka Tomislavu Mađaru koji je u dvorani Škole narodnog zdravlja “Dr. Andrija Štampar” Medicinskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu prošlog tjedna branio svoj doktorat!

Tomislav Mađer foto:Marko Matijević|srednja.hr

Izdvojeni članak

Milijan Vaso Brkić u društvu studenata slušao Gaudeamus Igitur

Što da pita Komisija kad pita Predsjednica?

Naime, Madžar obnaša dužnost Povjerenika za mlade i šport u Uredu predsjednice, a prošlog tjedna obranio je svoj doktorski rad na temu “Psihološki predskazatelji sportskih ozljeda u profesionalnih nogometaša i rukometaša”, piše index.hr

Neobično je da je obrani njegova rada bila nazočna predsjednica, koja je iz publike postavljala pitanja dok su među publikom bili rektor Sveučilišta u Zagrebu prof.dr.sc. Damir Boras i predsjednik Hrvatske akademije znanosti i umjetnosti akademik Zvonko Kusić. No, nije tu kraj.

Bio je tu i dio vrha HDZ-a s tajnikom Milijanom Brkićem te potpredsjednici Sabora Tomislav Čuljak i Željko Reiner. Među brojnim uzvanicima bili su i čelnici Hrvatskog nogometnog i rukometnog saveza, neki od bivših ministara, a na obrani doktorata našao se čak i Halid Bešlić koji je na domjenku nakon obrane otpjevao i jednu pjesmu te sve više neizostavna Anica Kovač. Kako doznaje Index obrana njegova rada često je bila prekidana burnim pljeskom i glasnim odobravanjem iz publike. No, tko je Tomislav Madžar?

U kampanji zadužen za logistiku

Rođen 1979. godine godine, a u Uredu Predsjednice RH volonterski obnaša funkciju Povjerenika predsjednice RH za mlade i šport od ožujka ove godine. Član je HDZ-a od 2006. godine od kada aktivno sudjeluje u radu te stranke, a sudjelovao je u gotovo svim kampanjama uključujući i onu posljednju za Grabar Kitarović gdje je bio zadužen za logistiku.

Na medicinskom fakultetu diplomirao je 2005. godine, a završio je i specijalistički poslijediplomski studij “Menadžment u zdravstvu” pri Medicinskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu.

Madžar je poznat i kao promotor za koncerte Halida Bešlića u Hrvatskoj, a upravo je on bio zaslužan za nedavni susret Grabar Kitarović s Bešlićem na ćevapima u Sarajevu. Mediji su do sada pisali o Madžaru kao čovjeku koji uživa najveće povjerenje Milijana Brkića, a spominjala se i njegova afera kada je kao predsjednik tek osnovane Hrvatske udruge mladih, nakon samo dva mjeseca od osnivanja dobio od Grada Zagreba na korištenje poslovni prostor, odnosno stan od 180 m2 u strogom centru, u Ulici Frana Petrića 4.

Izdvojeni članak

[Anketa] Učenik HDZ-a Tomislav na usmenom ispitu kod profesora PIG-a

Ured presjednice: Pitanje je bilo vezano uz temu rada

“Predsjednica Republike Hrvatske Kolinda Grabar-Kitarović uvijek naglašava važnost obrazovanja i podupire sve mlade ljude koji ulažu u svoju budućnost stalnim obrazovanjem i znanstvenim radom. Vođena time, Predsjednica je prisustvovala i obrani doktorskog rada kolege Tomislava Madžara, koji obnaša dužnost Povjerenika za mlade i šport u Uredu predsjednice”, kažu nam iz Ureda predsjednice dodajući da je obrana doktorata sukladno praksi, javna. Također pojašnjavaju kako je moguće da Grabar Kitarović političarka i diplomat postavlja pitanja na obrani doktorskog rada koji se zapravo tiče medicine i sporta.

“Nakon što je kandidat izložio obranu te Povjerenstvo postavilo pitanja, profesorica koja je vodila obranu pozvala je i ostale prisutne na postavljanje pitanja. Predsjednica je, kao i nekolicina ostalih sudionika, postavila pitanje koje je usko bilo vezano uz temu samog rada, kao što isto tako dobro znate”, kažu nam iz ureda Predsjednice.

Na Medicinskom fakultetu kažu nam kako je obrana doktorskog rada javna te da je moguće postavljati pitanja iz publike, kao i da Fakultet ne može utjecati na publiku na samoj obrani. To mogu biti i osobe iz javnog i političkog života, a pitanja može postavljati svatko.

Izdvojeni članak

Uzalud mladi studiraju: Članska iskaznica HDZ-a pobjeđuje fakultetsku diplomu

Fakultet dozvoljava pitanja iz publike, a za domjenke nisu odgovorni

“Sukladno Pravilniku o doktorskim studijima na Sveučilištu u Zagrebu (članak 18. Stavak 3.) odnosno članku 43. Pravilnika o doktorskim studijima Medicinskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu, obrana doktorskoga rada je javna. Iz navedenog proizlazi i odgovor na Vaš upit o nazočnosti pojedinih osoba iz javnog i političkog života. Isti pravilnici dopuštaju i mogućnost da se nakon izlaganja doktoranda, osim članova Povjerenstva za obranu doktorata, pitanjima obrati i bilo tko od nazočnih”, kaže nam Mario Cvek glasnogovornik Sveučilišta u Zagrebu.

Na pitanje o domjenku ispred Zavoda na kojem je pjevao Halid Bešlić kažu nam da je to isključivo u privatnom aranžmanu doktoranda.

“Kako je u navedenom slučaju domjenak bio organiziran na prostoru koji ne pripada Fakultetu, Fakultet nije ni na koji način mogao utjecati na događanja za vrijeme održavanja domjenka odnosno snositi bilo kakvu odgovornost”, kaže nam na kraju Cvek odgovarajući na konkretan upit o obrani doktorata Madžara.

Izdvojeni članak

Zbog plagiranja diplomskog rada glavni tajnik HDZ-a mora polagati prijemni, a moguće i državnu maturu

Madžar: Moj prijatelj Bešlić izveo je jednu pjesmu

Madžar nam kaže kako je predsjednici te drugim brojnim uzvanicima uputio službene pozive kao i da je u skladu sa svojim državničkim i poslovnim obavezama, prisustvovala i sama Predsjednica RH.

“Vjerujem da će moja doktorska disertacija pridonijeti jačanju spoznaja o ulozi psiholoških faktora u športu i športskoj medicini, ali ona je ujedno i pokazatelj da se predani rad, trud i
upornost u životu uvijek nagrade. Važno je vjerovati u sebe, ali i neumorno raditi i pomagati, te se nesebično davati drugima. Tada možemo očekivati i vlastiti uspjeh”, kaže Madžar dodajući da predsjednica Grabar-Kitarović uvijek naglašava važnost obrazovanja i podupire sve mlade ljude koji ulažu u svoju budućnost stalnim obrazovanjem. Madžar nam je ujedno i potvrdio kako su i Halid Bešlić i Anica Kovač bili njegovi uzvanici.

“Mogu potvrditi kako je gospodin Halid Bešlić, moj dugogodišnji prijatelj i suradnik bio jedan od uzvanika obrane mog doktorskog rada kao i Anica Kovač. Halid Bešlić je tom prigodom na domjenku koji je priređen nakon obrane, u prostoru na kojem je uobičajeno održavanje domjenaka povodom obrane različitih dizertacija, izveo i jednu pjesmu”, kaže Madžar dodajući da je najveći utjecaj na takvu odluku, ali i na druge važne životne odluke, imala njegova majka.

Izdvojeni članak

Kolinda Grabar Kitarović se obrušila na Mladež HDZ-a iz Varaždina

Uzvanici od rektora, dekana, bivših ministara…

“Ona mi je uvijek bila potpora i oslonac. Ona zbog bolesti nažalost više nije s nama. Stoga sam ovaj rad posvetio njoj i najviše joj zahvaljujem za sve svoje uspjehe”, kaže Madžar na kraju.

Lista uzvanika koja je bila nazočna obrani i domjenku na kraju je izgledala ovako: Predsjednik Hrvatske akademije znanosti i umjetnosti akademik Zvonko Kusić, akademik Ivica Kostović, akademik i potpredsjednik Hrvatskog sabora gosp. Željko Reiner, nekoliko sadašnjih i bivših dekana i prodekana Sveučilišta u Zagrebu, predsjednik zdravstvene Komisije Hrvatskog nogometnog saveza prof.dr.sc. Boris Nemec , predsjednik zdravstvene Komisije Hrvatskog rukometnog saveza, prof.dr.sc. Krešimir Rotim,predsjednik Hrvatskog liječničkog zbora prof.dr.sc. Željko Krznarić, tehnički direktor Hrvatskog nogometnog saveza dr.sc. Romeo Jozak, direktor nogometne škole Dinamo Marijan Vlak,predsjednik Hrvatskog rukometnog saveza Sandi Šola, dopredsjednik Hrvatskog rukometnog saveza Zoran Gobac, bivši ministar Dragan Primorac, potpredsjednik Hrvatskog sabora Tomislav Čuljak, glavni tajnik HDZ-a Milijan Brkić, rektor Sveučilišta u Zagrebu prof.dr.sc. Damir Boras, savjetnici iz ureda Predsjednice Republike Hrvatske.

Objavljeno uz dozvolu s portala index.hr