Pretraga

‘Kvalitetnija’ hrana već stigla u menze: U salatama gliste i pauci

A- A+

Na Facebook stranici esava.info jučer se pojavila fotografija salate ‘obogaćene’ glistom, te video istog povrća uz dodatak pauka. Studenti bijesne zbog povećanja cijena hrane u menzama, te unatoč tome što je novi pravilnik najavljen mnogo prije, neke su ih stvari vrlo neugodno iznenadile. Planiraju prosvjede zbog, kako tvrde, nikakvog poboljšanja kvalitete, ali i zbog tjednih limita za koje nisu znali.

Facebook stranice esava

Kada je ministar Jovanović najavio novi pravilnik o studentskoj prehrani kojim je cijena menija povećana za 33 posto, studenti se nisu previše bunili. S danom stupanja istoga na snagu, diljem Hrvatske gnjevni studenti planiraju prosvjede. Problem nije toliko poskupljenje menija, već i porast cijene namirnica izvan menija, te uvođenje tjednog limita na X-icama. Osim toga, iako je najavljeno kako će hrana biti kvalitetnija, jučer se jasno pokazalo kako to nije slučaj. Ne samo da su mnogi studenti kazali kako nisu primijetili povećanje kvalitete, nego su neki nabasali i na nepoželjne goste u svojim obrocima.

Izdvojeni članak

Studenti najavljuju prosvjede zbog novih cijena u menzama: Za poskupljenje menija znali, ali ne i za tjedne limite

Gliste, pauci i puževi u salatama

Jedna je studentica tako jučer u svojoj salati naišla na glistu, zbog koje, kako kaže, ‘nije pojela praktički ništa, budući da joj se zgadila cijela tacna’. Ona nije jedina koja je naišla na ‘dodatak’ u salati- na YouTubeu se pojavio video zelene salate u kojoj se zabavljao pauk. U komentarima na spomenutoj stranici vidi se da ovo nisu jedini primjeri nepoželjnih ‘dodataka’ u obrocima – studenti su našli i komadiće drveta u salati, puževe kućice i muhe.

U Splitu i Zadru prosvjed 10. listopada

Nije stoga čudno što studenti diljem zemlje planiraju prosvjede. Studenti u Zadru i Splitu već su dogovorili da će protestirati zbog ‘novog udara na studente’, i to 10. listopada. Neki u komentarima predlažu bojkotiranje menzi, jer je to tvrde jedini način da ih se ozbiljno shvati. Kolegama zamjeraju apatiju, te se zalažu za pravu akciju nasuprot pukog pričanja i žaljenja.

Neki predlažu bojkot, a većina je za prosvjede

Neki studenti samima sebi se čude kako su dopustili tjedni limit na X-icama, što govori da sami nisu bili dovoljno informirani. Osim većine koja je za prosvjed, ima i onih koji smatraju da on nije potreban, budući da mnogim studentima nije teško svaki dan plaćati kave i cigarete, no nekoliko kuna više za ručak smatraju velikim problemom. Isti tvrde kako je poskupljenje hrane u menzama realno, jer cijena nije rasla 15 godina, a sve moguće je dosad poskupilo, piše u jednom komentaru.