Pretraga

Makarski profesor zbog buke usred noći izbacio učenike iz hotela

A- A+

Korčulansku ekskurziju makarskih osnovaca iz škole Stjepan Ivičević obilježio je nesvakidašnji incident. Profesor Ivo Selak izbacio je 20-ak učenika iz hotela jer su previše bučili te ih pratnja nije mogla utišati. Školarci su noć proveli na recepciji, a ujutro su nakon isprike nastavili put s kolegama.

Dvadesetak učenika OŠ Stjepana Ivičevića iz Makarske ekskurziju na Korčuli će pamtiti po nesvakidašnjem incidentu kojem su bili glavni akteri zajedno s jednim od razrednika, Ivom Selakom. Naime, profesor Selak je zajedno s prtljagom učenike izbacio iz soba, jer su pravili buku, s namjerom da ih odmah ujutro pošalje natrag u Makarsku, piše Makarska kronika.

Problemi  su počeli oko 1 sat iza pomoći kada su se učenici zajedno s pratnjom vratili iz diskoteke i nastavili druženje po sobama. Školarci su, kao što se moglo i očekivati, bili prilično bučni, a profesori su ih bezuspješno pokušavali smiriti.

Izdvojeni članak

Makarsku školu godinama drmaju afere, no ravnatelju ni inspekcija ne može ništa

Nisu ih mogli smiriti pa ih izbacili

Situacija je eskalirala nekoliko sati kasnije kada je Selak naredio učenicima da se spakiraju i napuste sobe.

– Kolegice su dežurale do 3.30 sati i za to vrijeme sam čuo galamu, vrisku i lupanje te nastavnice koje učenike bezuspješno smiruju. U 4 sata ujutro grupi od oko 20 učenika sam rekao da se spakiraju i da izađu iz soba s namjerom da ih vratimo u Makarsku. Svojim ponašanjem su nas sve obrukali pred ostalim gostima među kojima su bili Tajvanci i promotori turizma iz Irske, a nisu dali mira niti svojim prijateljima koji su namjeravali spavati. Nakon izbacivanja, djeca nisu provela noć ispred hotela već su od 15 minuta do pola sata boravila u prostoru ispred bazena, a potom su ušla u hotel jer je vani bilo hladno, kazao je za Makarsku kroniku profesor Selak objašnjavajući spornu situaciju.

Dodao je kako je ovo bilo jedino moguće rješenje za kojim je posegnuo kako bi zaštitio ostale te je istaknuo kako škola ne može odgojiti djecu koju nisu odgojili roditelji.

Direktorica hotela smatra profesorov potez neopravdanim

O incidentu se očitovala i direktorica hotela Marco Polo Željka Žanetić koja je potvrdila da su djeca stvarala problem, ali da nisu ništa uništili. Također je istaknula kako je postupak Ive Selaka neprimjeren te da se problem mogao riješiti boljom kontrolom učenika.