Pretraga

Najgori razlozi za ostanak u vezi

A- A+

Može biti jako zbunjujuće otkriti i odlučiti kakvi su zapravo vaši osjećaji prema nekome, pogotovo ako ste s tom osobom u vezi već duže vrijeme. Postoje opravdani razlozi za prekid, isto kao i neopravdani. No mi danas pišemo o najgorim razlozima za ostanak u vezi s nekime.

Ljubavne veze su komplicirane, a takvi mogu biti i osjećaji prema nekoj osobi. Moguće je da ste u dugoj vezi i ne znate više točno zašto ste s partnerom, ali ne želite baš ni prekinuti. Navika je gadna stvar, jednako kao i sažaljenje. Donosimo najgore moguće razloge za ostanak u vezi.

Izdvojeni članak

Evo što prekid veze radi vašem zdravlju

Partner nije ni u čemu pogriješio

Uz to što osoba s kojom ste u vezi nije ni u čemu pogriješila, postoje i varijacije gdje je opisujete kao dobru osobu ili super dečka/curu. To što osoba nije napravila ništa pogrešno ne znači da s njom trebate ostati vezi ako to nije to. To što ne čini ništa pogrešno ne znači da čini ni sve ispravno. Zaslužujete nekoga tko nije prosječan.

On/ona me jako voli

Iako vas netko jako voli i prema vama se odnosi na lijep način to ne znači da morate s njim ostati ako više niste zaljubljeni. Lijepo je pokraj sebe imati osobu kojoj je stalo do nas, ali osjećaj uzbuđenja koji imate kad ste s nekim u koga ste doista zaljubljeni ništa ne može nadomjestiti. Loše je kad je najbolje u vašoj vezi to što vas druga osoba jako voli.

Prekidi su teški

Prekidi nikada nisu lagani. Ako i nema više ljubavi, tu je doza navike zbog koje nikada nije lako prekinuti odnos s nekim s kim ste nekad bili toliko bliski. Također, glupo je razmišljati o pogodnom tajmnigu za prekid, jer vrijeme nikada neće biti savršeno za takav potez. Prerežite ono što treba biti prerezano odmah.

Izdvojeni članak

Zašto većina ljudi nakon prekida ostavlja bivše među prijateljima na Facebooku

Ne želim ga/ju povrijediti

Iako ne želite, morat ćete povrijediti osobu s kojom želite prekinuti vezu. Jadno je i kukavički ostati u vezi zato jer vas peče savjest zbog toga što ćete ih povrijediti. Nitko ne želi da netko s njima bude u vezi iz sažaljenja. Manje je okrutno pošteno raskinuti i krenuti svojim putem.

Previše ga/ju volim

Vjerojatno na neki način volite osobu s kojom ste proveli mnogo vremena i prošli mnogo toga. Ne možete isključiti sve osjećaje, no ako se više ne osjećate zaljubljeno, i ne vidite se s tom osobom u budućnosti, nema potrebe da otežete prekid. Dajte i sebi i partneru priliku da nađu nekog kompatibilnijeg.

Bojim se biti sam/sama

Ovo je možda najgori razlog za odgađanje prekida. Iako bivanje u vezi ima svoje prednosti, ni solo igračima nije loše u životu. Osobito je iritantno kad govorite da se bojite da nećete naći nikoga drugog. Neki idu toliko daleko da odgađaju prekid dok prođe Božić, Valentinovo, rođendan ili nešto slično. Skupite hrabrost i prekinite sada ako to već planirate. Nikoga samoća nije ubila.