Pretraga

Nakon nezapamćene tragedije u Srbiji skraćena školska godina za sve osnovne i srednje škole

A- A+

Nakon nezapamćenog masakra u beogradskoj Osnovnoj školi Vladislav Ribnikar u cijeloj Srbiji u svim osnovnim i srednjim školama nastava će trajati kraće. Odluku o skraćenju školske godine donijela je srbijanska vlada, ali škole mogu pojedinačno odlučiti žele li to primijeniti ili će nastavu imati do predviđenog kraja školske godine koji je 20. lipnja.

Foto: Unsplash

Nepunih mjesec dana nakon što je 14-godišnji učenik počinio masakr u Osnovnoj školi Vladislav Ribnikar , srbijanska Vlada odlučila je za sve osnovne i srednje škole u cijeloj Srbiji skratiti školsku godinu do 6. lipnja.

Kako piše RTS, Vlada je školama ostavila mogućnost da nastave raditi do predviđenog kraja školske godine koji je 20. lipnja te bi u tom razdoblju bila održana dopunska ili dodatna nastava, nastava u prirodi te neki drugi oblici nastave koja ne bi uključivala redovnu nastavu, već neke druge aktivnosti za učenike. Uz to, u tom periodu učenici koji nisu zadovoljni ocjenama imat će ih priliku popraviti.

– U ovom trenutku važnije je nego ikada da se usredotočimo na ono što je najbolje za našu djecu, jer ona zaslužuju našu potpunu podršku, ljubav i brigu, stoji u priopćenju Vlade, prenosi RTS.

Izdvojeni članak
policijska rotirka i stolci u školskoj učionici

Ponovno dojave o bombama u najmanje 75 škola u Srbiji: Policija je neke i evakuirala

Ova odluka donesena je nakon što je početkom ovog tjedna održan sastanak nekolicine roditelja učenika iz OŠ Vladislav Ribnikar i predsjednika Srbije, Aleksandra Vučića, prenosi RTS. Roditelji su tražili da se nastava za njihove učenike održava u nekoj drugoj zgradi, s obzirom kakvu su djeca traumu doživjela u matičnoj školi.

Stoga za te učenike nastava u prostorima OŠ Ribnikar završava s današnjim danom, a od ponedjeljka 5. lipnja imat će ju u  OŠ ‘Sveti Sava’ i to u popodnevnoj smjeni gdje će imati aktivnosti koje će biti osmišljene za njih.

Podsjetimo, nakon neviđenog masakra, u školama diljem Srbije nema mira. U posljednja dva tjedna čak tri puta u više škola došla je dojava o postavljenim bombama, što je izazvalo dodatan stres kod nastavnika, učenika, ali i njihovih roditelja.