Pretraga

Neke škole idući tjedan online: Evo koliko je učenika zaraženo, a koliko ih je u samoizolaciji

A- A+

Prema podacima Ministarstva znanosti i obrazovanja, na današnji dan u samoizolaciji je 7.845 učenika. Njih 5.180 pozitivno je na koronavirus, što je nešto više u odnosu na prošli tjedan. U nekim školama nastava se i idući tjedan izvodi prema modelu C, odnosno online.

Foto: srednja.hr

Prema podacima Stožera civilne zaštite, u posljednja 24 sata zabilježeno je 5.460 novih slučajeva zaraze virusom SARS-CoV-2 te je broj aktivnih slučajeva u Hrvatskoj danas ukupno 34.731.

Povećan broj zaraženih učenika u odnosu na prošli petak

Podaci Ministarstva znanosti i obrazovanja kažu kako je trenutno zaraženo 5.180 učenika, od čega su njih 3.488 učenici osnovnih škola, dok se u srednjim školama pozitivna 1.692 učenika. To je porast broja zaraženih učenika u odnosu na prošli petak, kada ih je prema podacima Ministarstva pozitivnih bilo 4.824.

U samoizolaciji je na današnji dan nešto manje učenika nego prošli tjedan, njih 7.845, od čega su čak 6.002 osnovnoškolci. Stanje po županijama možete vidjeti u tablici u nastavku, s tim da se u tablici lijevo nalaze brojke učenika kojima je određena mjera samoizolacije, a desno su COVID pozitivni učenici.

Zaraženi i učenici u samoizolaciji na dan 26. studenog 2021.|izvor podataka: MZO

Kada je pak riječ o COVID pozitivnim djelatnicima škola, njih je u ovom trenutku 878, što je za dvadesetak više u odnosu na prošli petak. U samoizolaciji je još 115 zaposlenih. U tablici lijevo možete vidjeti brojke zaraženih djelatnika škola po županijama, a desno se nalaze djelatnici u samoizolaciji.

Zaraženi i djelatnici u samoizolaciji na dan 26. 11. 2021.| Izvor: MZO

Neke škole na C modelu nastave

Nastava će se u većini županija i škola i idući tjedan odvijati prema modelu A, uživo ‘licem u lice’. Modele rada koje su Ministarstvu znanosti i obrazovanja dostavili osnivači možete vidjeti u tablici u nastavku. Pritom treba napomenuti kako pojedini gradovi mogu donijeti odluke o drugačijem modelu za škole kojima su osnivači, što je obično slučaj kod osnovnih.

Pojasnimo i kako model A nastave znači da su svi učenici u školi, na nastavi ‘licem u lice’. Model C oznaka je za nastavu koja se provodi isključivo na daljinu, online. U dokumentu u nastavku možete vidjeti kakve su odluke donijele pojedine županije, a riječ je, kao što smo istaknuli u uvodu, o podacima Ministarstva znanosti i obrazovanja.

Modeli nastave od 29. studenog|izvor: MZO