Pretraga

Odzvonilo roditeljskim grupama s razrednicima: Uskoro će se sve komunicirati preko e-Dnevnika

A- A+

CARNET planira implementirati funkcionalnost koja će roditeljima omogućiti opravdavanje izostanaka učenika kroz e-Dnevnik za roditelje. Na taj način roditelji više ne bi morali slati SMS-ove, mailove ili poruke preko WhatsAppa i Vibera, već bi direktnu komunikaciju imali s razrednicima upravo kroz e-Dnevnik. Uz to bit će omogućen i alat kojim će, osim opravdavanja izostanaka, oko svega moći komunicirati s razrednicima isključivo putem e-Dnevnika.

e-dnevnik nova aplikacija

Foto: Duje Kovačević, srednja.hr

Uskoro će odzvoniti roditeljskim grupama s razrednicima gdje se na dnevnoj bazi šalje hrpa poruka vezanih uz njihovu djecu i školu. Kako su nam objasnili iz CARNET-a, prije svega planiraju implementirati funkcionalnost koja će roditeljima omogućiti opravdavanje izostanaka učenika kroz e-Dnevnik za roditelje.

– Trenutno roditelj u e-Dnevniku za roditelje ima uvid u izostanke svog djeteta koje su nastavnici upisali u e-Dnevnik. Razvojem funkcionalnosti za opravdavanje izostanka roditelj će u aplikaciji e-Dnevnik za roditelje moći opravdati izostanke za svoje dijete, kao i odabrati izostanke koji su upisani te će moći unijeti i razlog izostanaka, pojasnili su nam iz CARNET-a.

Roditelji će u e-Dnevnik moći navesti i razloge izostanka učenika

Nakon što roditelj unese potrebne podatke koji se tiču izostanka učenika, razrednik će u e-Dnevniku za nastavnike dobiti informaciju o tome da je roditelj na svom sučelju unio razloge izostanka i ti će izostanci biti ažurirani u sustavu.

– Opravdavanjem izostanaka kroz e-Dnevnik roditelj se neće više trebati posebno javljati razredniku s razlozima izostanaka djeteta nego će to sve moći napraviti na svom sučelju u e-Dnevniku za roditelje, naglašavaju iz CARNET-a.

Izdvojeni članak

Na e-Dnevnik stigla je velika novost, olakšat će jednu radnju učenicima i roditeljima

Osim opravdanja izostanaka roditelji će preko e-Dnevnika moći i komunicirati s razrednicima

Osim ove inovacije, CARNET planira i razvoj platforme koja će omogućiti razmjenu poruka između korisnika pojedinih sustava iz CARNET-ovog ekosustava aplikacija, odnosno razvit će platformu za izmjenjivanje i distribuciju tekstualnih poruka.

– Sustav će biti integriran s e-Dnevnikom tako da razrednici i roditelji mogu razmjenjivati poruke na svom sučelju u e-Dnevniku. Na ovaj način bi se roditeljima omogućilo da komunikaciju s razrednicima mogu ostvariti izravno kroz e-Dnevnik bez potrebe za korištenjem drugih komunikacijskih alata, navode iz CARNET-a.

Izdvojeni članak
e-dnevnik nova aplikacija

Postoji nekoliko proširenja za e-Dnevnik: Pitali smo CARNET jesu li podaci učenika sigurni kad ih instalirate

Ove promjene bit će dosutpne već iduće školske godine

Dodaju i kako će taj sustav omogućiti da se na početku školske godine automatski kreira grupa korisnika s razrednikom i roditeljima djece pojedinog razreda.

– Isto tako, u situacijama kada je to potrebno za grupe, korisnik iz škole će moći kreirati grupu s nastavnikom koji je voditelj određene grupe učenika i roditeljima. Sustav će imati funkcionalnosti koje će omogućiti primanje i slanje poruka u realnom vremenu, upravljanje porukama, upravljanje dozvolama nad grupama, informacije o pročitanosti poruke i prilaganje datoteka, poručili su iz CARNET-a.

Otkrili su nam i kako će opcija opravdavanja izostanaka kroz e-Dnevnik biti dostupno već početkom sljedeće školske godine, dok će razmjenjivanje poruka biti omogućeno u jednom periodu nakon što počne nastava školske godine 2023./2024.