Pretraga

Učiteljica s Pernarom dijelila 100 eura: ‘Bolje da mladi rade sklekove nego idu na gay parade’

A- A+

Učiteljica Goranka Dorotić, koja radi u osnovnoj školi kraj Zaprešića, dijelila je s Ivanom Pernarom ispred Srednje škole u Krapini 100 eura učenicima koji naprave 100 sklekova. U videozapisu koji je Pernar objavio na društvenim mrežama učiteljica je rekla da je bolje da učenici ili mladi ‘rade sklekove nego idu na gay parade’. Ravnatelj škole u Brdovcu gdje je Dorotić zaposlena rekao nam je da stav učiteljice nije stav škole i da će škola poduzeti sve korake predviđene Zakonom.

učiteljica dorotić

Učiteljica matematike s Ivanom Pernarom ispred Srednje škole Krapina | screenshot: TikTok, foto: Srednja škola Krapina

Ivan Pernar i dalje obilazi škole ispred kojih razgovara s učenicima i mladima, a prošlog tjedna ispred Srednje škole Krapina pridružila mu se i učiteljica matematike Goranka Dorotić. Ona je već javnosti poznata jer je 2019. bila na listi Živog zida za Europski parlament te se i tada predstavljala kao profesorica matematike, a u gradskom vijeću Zaprešića i Županijskoj skupštini Zagrebačke županije bila je kao predstavnica Stranke Ivana Pernara.

Ravnatelj škole ogradio se od stava učiteljice, poduzima korake predviđene Zakonom

U videozapisu koji je Ivan Pernar objavio Dorotić se predstavlja kao profesorica matematike te govori kako je ispred Srednje škole Krapina došla podržati Ivana Pernara jer mu se sviđa što motivira ljude da se bave fizičkom aktivnošću. Rekla je i da je gledala video gdje je Pernara izvrijeđao profesor iz Zadra te da je ostala šokirana time.

– Htjela sam pokazati da nisu svi profesori kao on. Dajem 100 eura za ovu kampanju 100 klekova 100 eura. Bolje da djeca i mladi rade sklekove nego idu na gay parade, kazala je Dorotić u videozapisu.

S obzirom na to da se Dorotić predstavljala kao profesorica matematike, ravnatelja Osnovne škole Pavao Belas u Brdovcu kraj Zaprešića gdje je Dorotić zaposlena kao učiteljica matematike pitali smo je li upoznat s time i hoće li dobiti kakve sankcije. Ravnatelj Andrej Peklić kazao nam je da osobni stav učiteljice matematike izražen u poruci koja je poslana učenicima i javnosti nije stav Škole. Rekao je da će škola poduzeti sve korake predviđene Zakonom o odgoju i obrazovanju u osnovnoj i srednjoj školi, Zakonom o radu, Kolektivnim ugovorom za zaposlenike u osnovnoškolskim ustanovama, Statutom Škole i Etičkim kodeksom Škole.

Izdvojeni članak
Pernara su ispred SŠ Vrbovec gađali jajetom

Ivan Pernar nastavlja svoje pohode po školama, odlazi i izvan Zagreba: Opet ga gađali jajima

Pernar ponovno obilazi škole, u nekima su ga učenici gađali jajima

– Škola je po saznanju o javnom istupanju krenula u postupak predviđen navedenim dokumentima. Detalje ne mogu iznositi do okončanja postupka, rekao nam je ravnatelj.

S učiteljicom Dorotić pokušali smo stupiti u kontakt na društvenim mrežama, no odgovor nismo dobili. Podsjetimo, posljednjih mjeseci Ivan Pernar ponovno obilazi škole ispred kojih učenicima i mladima govori da moraju raditi djecu ili da se ne smiju cijepiti. Učenici kod XVI. gimnazije u Zagrebu i Srednje škole Vrbovec Pernara su gađali jajima. Pravobraniteljica za djecu, Helenca Pirnat Dragičević za srednja.hr upozorila je na nužnost zaštite djece i prostora odgojno-obrazovnih ustanova od takvoga ‘političkog’ djelovanja pojedinaca, koji ne prežu od izravnog uvlačenja učenika u političku propagandu i iskorištavanja djece za vlastitu političku promociju i svoje političke ciljeve.

Iako je zagrebačka policija školama poslala dopis u kojemu ih poziva da odmah obavijeste policiju ako imaju informacije o mogućem dolasku Pernara, iz policije su za srednja.hr jasno rekli – mora se dogoditi nešto vrlo ozbiljno da bi reagirali. Pernar je još 2017. godine učenike koristio u političke svrhe. Neovlašteno je ulazio u obrazovne ustanove i nagovarao učenike da markiraju. Tadašnje Ministarstvo obrazovanja poslalo je upute školama kako se ponašati u takvim situacijama, a reagirala je i pravobraniteljica za djecu.

@ipernar♬ Miles Away – Lux-Inspira