Pretraga

Zagrebačka policija poslala dopis školama: ‘Ako vidite Ivana Pernara, odmah nas zovite’

A- A+

Ravnatelji šest zagrebačkih srednjih škola primili su obavijest da odmah obavijeste policiju ako imaju informacije o mogućem dolasku Ivana Pernara pred njihovu školu. Osim toga, iz policije navode da su dobili i pismo pravobraniteljice za djecu, upozoravajući ih da Pernar posjećuje srednje škole, razgovara s učenicima i fotografira se s njima.

ivan pernar i srednjoškolci

Foot: Screenshot | Ivan Pernar, Facebook

Već nekoliko tjedana Ivan Pernar čeka djecu pred raznim srednjim školama u Zagrebu. Okupljanja maloljetnika neovlašteno snima i objavljuje na internetu, a bilo je i govora o tome da djecu odvodi na piće. Predstavljajući svoje stavove pred djecom kao činjenice, Ivan Pernar je, primjerice, ispred Hotelijersko-turističke škole u Zagrebu iznio vrlo neodgovoran ‘savjet’ da piju Lugolovu otopinu kako bi izbjegli suha usta. Brojni liječnici upozoravaju da je to opasno i da to nikako ne piju jer može poremetiti rad štitnjače.

Izdvojeni članak
ivan pernar s učenicima

Pernar opet obilazi škole i naslikava se s učenicima: Imamo komentar pravobraniteljice za djecu

Policija obavijestila ravnatelje šest škola

Zbog niza ovakvih problematičnih događaja, iz zagrebačke VI. policijske postaje uputili su većini srednjih škola na njihovom području (Novi Zagreb) dopis u kojemu mole ravnatelje da obavijeste policiju ako imaju saznanja da pred njihovu školu dolazi bivši saborski zastupnik koji obilazi srednje škole, razgovara s učenicima i s njima se fotografira, javlja Jutarnji.hr.

Iako su se ravnatelji požalili kako su nemoćni jer Pernar to radi na javnoj površini, iz VI. policijske postaje obratili su se dopisom upućenim ravnateljima šest zagrebačkih škola: I. gimnazije, IV., VIII., XIII. gimnazije, Obrtničko-industrijske škole, Graditeljsko-tehničke i Geodetske škole. U dopisu također stoji da je policija zaprimila dopis pravobraniteljice za djecu.

Izdvojeni članak

Pernar ispred još jedne škole napravio incident, ravnateljica: ‘Zadovoljna sam reakcijom učenika’

‘Policija vodi brigu o sigurnosti škole’

Prema potvrdi ravnatelja nekih od navedenih škola, policijski službenici navode u dopisu kako su zaprimili pismo pravobraniteljice u kojemu ih izvještava da bivši saborski zastupnik Pernar obilazi srednje škole, razgovara s učenicima i s njima se fotografira. Iz policije mole ravnatelje škola da ukoliko imaju saznanja da dotični dolazi pred njihovu školu, o tome obavijeste nadležnu policijsku postaju.

– Mi smo u stalnom kontaktu s policijskom postajom kojoj gravitiramo. Imamo sjajnu suradnju, policija doista vodi brigu o sigurnosti oko škole i česte su ophodnje, bilo zbog Pernara, bilo bez njega, komentirala je za Jutarnji.hr Zdravka Krpina, ravnateljica Hotelijersko-turističke škole koja, iznenađujuće, nije primila dopis policije.